‘Som futur’, lema pastoral dels centres educatius salesians per aquest nou curs

L’activitat pastoral de tots els centres educatius salesians de les dues inspectories d’Espanya s’inspirarà enguany en el lema ‘Som futur’. Un lema que, coincidint amb la celebració del bicentenari del somni dels nou anys de Don Bosco, “impulsa a mirar el futur amb esperança”, explica Andreu Moreno, cap de l’Àrea de Pastoral de l’Escola Universitària Salesiana de Sarià (EUSS). Aquesta mirada al futur amb esperança vol ser un compromís a “acollir i edificar el Regne de Déu al nostre món”. Per a la família salesiana, és l’hora d’engrandir “el nosaltres” per “obrir horitzons mirant la humanitat”.

En aquest curs, l’EUSS s’ha proposat que el seu alumnat i professorat aprengui a “conviure, compartir i agrair aquest amor que omple d’esperança el nostre futur”. Per fer-ho, des de l’àrea de pastoral expliquen que se centraran, durant el primer trimestre, en el treball del “conviure”. Aquest treball es farà a partir del símbol de la creu, que “suma i multiplica”. Andreu Moreno remarca que la creu és un punt de trobada capaç de congregar en la diversitat; de “treure’ns de la nostra autoreferencialitat (consciència social, ecologia integral); i de fer-nos germans de tots (fraternitat universal)”.

Amb tot, l’Àrea de Pastoral es proposa, per aquest primer trimestre, treballar el “conviure” a través de: la promoció de la fraternitat humana i universal, que comença pel respecte a un mateix, continua amb el seu entorn i arriba a tota la societat; la cura de la Casa Comuna, atenent els espais verds que afavoreixen temps i experiències de qualitat per a la convivència, la reflexió i la celebració; i amb el desenvolupament de la cultura de la pau, bastint ponts en les relacions que promouen el respecte a tothom, la tolerància davant la diversitat i la justícia social.