Passat, present, però sobretot… futur!

Carles Rubio

Carles RubioAquest any 2014 s’han complert 20 anys de l’activitat acadèmica de l’EUSS. És una efemèride respectable, d’aquelles que conviden a mirar enrere, i més encara en una institució que té tants projectes de cara al futur. El febrer de 1994 es va establir el conveni amb la UAB que actualment regeix la vida econòmica de l’escola, i des d’aleshores han passat pel nostre centre milers d’alumnes.

En un món que convida a les presses, amb poc temps per a la reflexió i una forta pressió dels resultats, el paper de  l’ensenyament universitari esdevé més important que mai. El valor de l’experiència no sempre gaudeix de la popularitat que mereixeria -tots hem sentit a parlar de pre-jubilacions desafortunades en temps de crisi-, però no hi ha dubte que és un factor clau.

Dit d’una altra forma: el passat, el bagatge personal i professional, és la millor motxilla per anar ben equipats al futur. Per això, al llarg d’aquests 20 anys, a l’EUSS no hem deixat de repassar els aprenentatges adquirits durant aquest temps, amb la intenció de posar-los al servei dels nostres alumnes.

Al llarg dels darrers anys, a més, s’ha produït un interessant acostament del món universitari al món empresarial. A l’EUSS ja fa temps que creiem en el valor d’aquesta sinergia, i d’aquí que hàgim posat en marxa iniciatives orientades a l’emprenedoria, a l’acostament dels alumnes a l’empresa, a l’adquisició de coneixements pràctics…

Ara arriben nous reptes per als futus enginyers (i enginyeres!). La internacionalització dels projectes, l’especialització, la velocitat dels canvis… tot plegat torna a dibuixar un panorama complex i ple d’obstacles. Però els obstacles, com és sabut, estan per superar-se, i a l’EUSS tenim la millor combinació possible per afrontar-lo: l’experiència del passat… i la il.lusió pel futur.