L’EUSS organitza la 10a edició de la “Cultura emprenedora”

L’emprenedoria com a sortida professional ha estat el tema principal d’aquesta trobada entre alumnes i professionals de diferents sectors econòmics, i quines són les diferents dificultats a les que cal fer front. L’EUSS ha organitzat la 10a edició de la jornada Cultura Emprenedora amb diferents empreses.

L’objectiu d’aquesta jornada és fer una trobada entre els alumnes de l’EUSS i diferents professionals, per tal que els estudiants puguin conèixer de primera mà les experiències de diferents emprenedors. El fil conductor de la trobada és l’emprenedoria i l’oportunitat laboral que els ofereix aquesta modalitat empresarial als actuals estudiants.

Diferents sectors econòmics

El finançament econòmic dels projectes és un altre dels aspectes claus a l’hora de començar un model de negoci. Per aquest motiu la sra. Teresa Torres, directora de Banca d’Empreses de Caixa d’Enginyers, ha parlat sobre el caràcter cooperativista d’aquesta entitat financera, una innovació dins del sector de les caixes d’estalvi; i el Sr. Martí Prous, delegat de l’oficina Manel Girona d’aquesta entitat, ha parlat de productes més concrets com ara els prèstecs IFEM.

P1100023

El fet de comunicar aspectes relacionats amb les enginyeries també és un aspecte clau dins del sector de l’emprenedoria. El Sr. Alfred Causi, director executiu, i el Sr. Jordi Albert, director creatiu, i ambdos socis fundadors de l’agència de comunicació WIT, ens han parlat dels emprenedors en col·laboració i dels recursos per a emprenedors; i com la seva suma de tecnòleg més comunicador fa possible avançar el seu projecte d’empresa d’una agència de comunicació per a enginyeria i tecnologies.

P1100043

El món de les apps i les seves possibles aplicacions a la vida ha estat un dels altres temes tractats en aquesta edició de la Cultura Emprenedora. El sr. Raul Ganzinelli, CEO i fundador de Runapp ha explicat la seva experiència com a emprenedor dins del sector de les apps dedicades a l’esport, i la seva emprenedories prèvies abans de fer aquest nou pas.

P1100064

La combinació entre el desenvolupament de productes d’alta tecnologia i una gestió òptima dels recursos del planeta és un dels temes que s’han tractat a la jornada. El Dr. Raúl Aragonés, CEO d’AE Innova, ha explicat el camí que queda per recórrer dins d’aquest àmbit econòmic i com l’emprenedoria en aquest sector pot ser una bona opció de futur pels estudiants.

P1100073

Al final els assistents han pogut preguntar per aquells aspectes que més els havien cridat l’atenció o allò que a les ponències no havia quedat prou resolt.

P1100124

Abans de començar la Jornada “Cultura Emprenedora”, el professor Alex Damians, coord. Àrea Pastoral, ha adreçat unes paraules en record víctimes de l’avió de GermanWings sinistrat ahir als Alps francesos.
DSC_3330