II Trobada de silenci i d’interioritat

El passat cap de setmana, de l’11 al 13 de novembre, a les instal·lacions salesianes de Martí-Codolar, va tenir lloc la “II Trobada de Silenci i d’Interioritat” que va acollir a un grup d’alumnes de la EUSS. Sota el guiatge del professor Alexandre Damians, els joves van anar introduint-se en el coneixement de la ment i del cor, a través de diverses pràctiques meditatives. Les activitats es van realitzar en un entorn ple de jardins, i d’una bellesa natural molt singular a Barcelona i que ofereix unes instal·lacions ideals per a fugir del soroll.img_0151-1

La pel·lícula “El guerrero pacífico”, i altres materials, van servir de base de la trobada. La pel·lícula narra la història real d’un esportista d’elit que després d’una lesió molt greu, que el limita físicament, és apartat de l’equip. Però, a través de la “calma mental” i l’ “atenció plena” practicada amb la meditació aconsegueix de nou ser el campió nacional dels Estats Units en gimnàstica.img_0148

Els nois de l’EUSS van sortir entusiasmats perquè van poder practicar i comprovar per ells mateixos que amb la “ment calmada” es pot alentir la percepció del temps i es pot focalitzar molt millor, de forma que et tornes més ràpid i més efectiu. Ho van posar en pràctica allà mateix, ja que alguns d’ells estaven preparant exàmens.

En marxar, els joves ja demanaven quan es faria la 2a part, i n’Alexandre Damians els va prometre que hi hauria una 2a part; per tant, caldrà estar atent a les dates.