L’EUSS a Burkina Faso

Tots els col·laboradors del Projecte solidari de Burkina Faso, han realitzat plegats una gran feina de cooperació al desenvolupament, aquests dies han estat intensos i molt gratificants per a tots ells.

Les reunions de treball  per organitzar les jornades han estat habituals i necessàries per a coordinar totes les feines del dia a dia. Visites com la del tinent alcalde de Koubrí amb l’arquitecte Ms. Drissa fins a una gran trobada amb diferents autoritats tant en l’àmbit polític com a eclesiàstic de la localitat.

Es va portar a terme la  presentació de la comunitat de Salesianes de Ouagadougu i del projecte a tota la comunitat cristiana. El projecte té un marc ben definit: “L’accés a l’aigua i la seva distribució” i també es va poder fer la benedicció de la primera pedra del Castell d’aigua. Van anar a  visitar unes granges on l’Institut Nacional de Biodigestors de Burkina Faso està experimentant en múltiples variants d’aprofitament agrícola.

FOTO-5Una visita d’obra important, amb el Ms Drissa que els va posar al dia de tots els avanços de la setmana: la seva oficina tècnica està compromesa amb el rigor constructiu i la paritat de gènere.

Cada dia eren nous reptes, perquè entremig de les reunions, les visites, les trobades, els seguiments tècnics i tecnològics i mediambientals, etc., estan les persones que hi viuen, les que s’entusiasmen quan els visiten, les que agraeixen la preocupació, els nens sobretot que són un pilar molt important per la prosperitat de la localitat.i del país.

Exhaurint les últimes hores a Ouagadougou, es van anar fent visites com ara a l’escola Salesiana de formació professional  que tenen tallers de; patronatge, perruqueria i informàtica amb projecció de poder anar ampliant a altres branques socioeducatives. També es van tornar a fer més visites a les obres amb l’arquitecte Ms. Drissa. La visió de l’arquitecte sobre com resoldre els greus problemes tècnics actuals d’aquest nou projecte pot ajudar de manera determinant a què aquest prosperi. Tots els col·laboradors estan ben satisfets, però com sempre, s’ha de continuar treballant.

El passat dia 14 d’octubre es va posar en marxa l’equip del Projecte Solidari Burkina Faso. Tots plegats amb un objectiu; col·laborar i donar suport a un projecte de cooperació al desenvolupament, fer un seguiment tècnic i entre tots fer una bona feina per continuar superant tots els reptes.

FOTO 5-1(d’esquerra a dreta): Xavi, Lídia i Bego, col·laboradors de VOLS (ONG Salesiana); la germana Salvi que donarà suport pastoral a Sor Bernarda i Joan Yebras, professor i responsable d’Alumni EUSS.