Màrqueting en enginyeria: la recerca de finançament

Un bon enginyer no només ha de saber crear un projecte innovador i correcte des del punt de vista tècnic, sinó que també ha de captar l’atenció de possibles inversors que el financin. En aquesta idea es basa la sessió “Plans de Màrqueting B2B”, una simulació d’inversió que l’EUSS organitza per als seus alumnes, amb l’objectiu que aprenguin a defensar les seves idees de negoci industrial.La presentació dels projectes d’aquest curs acadèmic va tenir lloc el passat dimecres 17 de gener, amb 5 equips competidors per ser el grup guanyador d’una major inversió fictícia. Aquesta iniciativa està inclosa en l’assignatura Màrqueting Industrial, dins del Grau d’Enginyeria d’Organització Industrial.Els estudiants van defensar els seus plans de negoci davant un jurat, format per professionals d’empreses d’enginyeria i del sector de la comunicació, com ara membres de departaments tècnic i de màrqueting d’empreses industrials i d’agències de comunicació. Després de la presentació dels futurs enginyers, aquest equip avaluador havia de decidir en quin projecte s’invertirien.Durant les presentacions, els alumnes van ser avaluats de diverses competències clau per al mercat laboral que els espera fora de la universitat. Entre elles es trobaven la comunicació verbal, la comunicació escrita, la comunicació en llengua anglesa, l’orientació a l’aprenentatge, la innovació, l’ús de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs) i el treball en equips diversos i multiculturals.Els projectes presentats pels alumnes van consistir en una màquina expenedora de snacks i plats precuinats saludables, per substituir el fast food; una màquina, expenedora d’amanides personalitzables; una màquina llançapilotes de pàdel eficient; un suport per a pals, que inclou paperera, pels telecadires de les pistes d’esquí; i un projecte de lloguer de vehicles Tesla per a empreses, per tal d’adaptar-se a les regulacions anticontaminació.Quina idea penseu que va recollir més aportacions dels Business Angels? …i quina seria la vostra aposta?