Estudiants de l’EUSS dissenyen i construeixen un monoplaça

La presentació de l’equip Euss Motorsport es va fer el passat 26 de juliol a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i el 25 d’agost van superar totes les verificacions tècniques del vehicle. Només un 10% dels equips ho aconsegueix el primer any.Euss Motorsport  va participar en la competició internacional Formula Student, que es va celebrar al Circuit de Catalunya del 21 al 26 d’agost. Podeu veure els resultats de la competició.

L’equip l’integren uns trenta alumnes de diferents edats de les especialitats de Mecànica, Elèctrica, Electrònica i Organització Industrial, encapçalat pel Team Leader, Roger Amat, i supervisats pel professor de l’EUSS, Ignasi Florensa.

El projecte consisteix en què els mateixos estudiants d’enginyeria siguin els que dissenyin, d’acord amb totes les especificacions tècniques i normatives, un vehicle tipus fórmula, que després ells mateixos construiran per finalment participar en la competició universitària, on es valoraran tant aspectes tècnics com de conducció.  El projecte es basa en el disseny i construcció d’un monoplaça de dimensions reduïdes amb què competeixen amb universitats de tot el món.

L’equip està molt content per la classificació obtinguda, i per exemple en el Business Plan Presentation van aconseguir el 8è lloc de 19 equips espanyols i el 55è en la classificació general, segons manisfestacions pròpies de l’equip via Instagram. Això es tradueix en molta motivació per continuar amb la resta de proves.

Més notícies de l’Euss MotorSport: El economistaSalesians Maria Auxiliadora.

A l’Empordà digital a l’espai motor, hi trobareu l’article: de la universitat al circuit de Montmeló amb la Formula Student.