Sessió sobre les infografies

El passat dilluns 10 de desembre i dins de l’assignatura de Marketing Industrial del Grau d’Enginyeria en Organització Industrial, es va oferir una sessió sobre el món de les Infografies que va anar a càrrec de l’Anna Jiménez Fontdevila, cap del departament creatiu de BCNPRESS. A la sessió formativa també van participar estudiants de TFG i professors d’altres assignatures.

L’activitat va estar dividida en dues parts. Una primera centrada en donar unes pautes i guies teòriques de com plantejar-se una infografia, i la segona on els estudiants van poder aplicar d’una forma molt bàsica i propera, però alhora pràctica. Totes dues comptant amb el guiatge professional de l’Anna.

Els estudiants va poder comprovar quin grau de dificultat pot tenir voler fer una infografia per senzilla que sembli, i alhora quanta feina “amagada” pot haver-hi en una magnífica infografia que pugui semblar molt fàcil de fer, i aquí tenim un recull dels seus comentaris:

Dibuix a llapis d’una fletxa apuntant amunt i a la base la paraula “TOP”, imitant una emoticona [nota del professor]

Una buena forma de comunicar ideas y conceptos si se hace de manera clara y ordenada.
Sessió molt útil per fer notar la importància de presentar informació de manera visual. Ens vam adonar que presentant les highlights d’un tema en qüestió de manera visual i propera, és molt més fàcil captar i transmetre al públic.
Forma pràctica de distribuir la información importante de un tema con imágenes, gráficos y datos de una forma interesante y divertida. La infografia es esencial para todos los temas y materias que se puedan imaginar.
Va ser una activitat interessant, ja que vaig observar de primera mà com es treballa per vendre idees d’una forma molt simplificada i visual. En un futur aplicaré aquesta eina de treball per millorar els treballs.
Creatividad y dedicación transformado en talento. La base para agregar valor añadido a tus productos. Charla muy interesante. Lo que más me gusto fue el entusiasmo con que contaba todo y explicaba los detalles. Sin duda ha sabido transmitirnoslo.