Curs sobre l’Estil Salesià

Aquest trimestre un grup de professors de l’EUSS han estat seguint el curs Educar amb l’Estil Salesià: una introducció. Un curs de les Institucions d’Educació Superior Salesianes (IUS) d’Europa. Tutoritzat pel professor, Dr.Carlos Rubio García.El present curs fa efectiva una de les polítiques aprovades en la VI Assemblea de les IUS a Roma el juliol del 2016. En aquest fòrum es va acordar dissenyar una eina de formació per als professionals dels diferents àmbits de recent incorporació a les nostres institucions.

El curs pretén estimular el sentit d’identificació i pertinença del personal de les IUS, així com possibilitar una reflexió personal sobre el propi desenvolupament professional en el període inicial a la institució. Per aquest motiu, en el transcurs d’aquestes vuit setmanes s’han analitzat alguns elements clau de l’estil educatiu salesià. D’altra banda, s’ha aprofundit en la relació sinèrgica entre l’estil educatiu salesià i l’espiritualitat que ho anima. I, finalment, s’ha reflexionat sobre la proposta formativa salesiana per a l’educació superior i, especialment, la de l’EUSS.

Cada mòdul ha implicat un doble moment: una setmana de lectura i estudi personal i una segona setmana de reflexió compartida en un fòrum. Els nuclis temàtics de cadascun d’aquests tres mòduls han estat: el sistema preventiu de Don bosco, Educació i Espiritualitat Salesiana i Pedagogia Salesiana en una Institució d’Educació Superior. Finalment s’ha desenvolupat una sessió presencial per a sintetitzar els continguts, analitzar el propi desenvolupament professional inicial i projectar possibles línies d’acció per a l’EUSS.

Us he de dir que ha estat un plaer poder acompanyar a companys i companyes de l’EUSS en aquest procés d’acollida i de creixement personal i professional. Sens dubte he pogut aprendre molt. Els seus comentaris i aportacions ens ajudaran a millorar la proposta formativa per a ser-ne més fidels encara als objectius encomanats. (Dr. Carles Rubio García).