Monitorització contínua de Biofilms i Monocapes de FePc

El passat dia 8 d’octubre es va celebrar el primer “Dimecres de la Ciència” del curs 2019-2020. En aquesta ocasió van participar el professorat de l’EUSS que investiguen en l’Àrea de Materials, van presentar una part de la seva recerca recent.

Presentació de l’investigador Dr. M.A. Amer. Foto de microscòpia STM d’una fase densa de FePc oxidada, on es poden veure diferents espècies de molècules.

D’una banda, en Miquel Àngel Amer va oferir una xerrada sobre el desenvolupament d’un sistema de monitorització continu del creixement de biofilms, un treball que està realitzant amb la col·laboració del Grup d’Instrumentació Electrònica de la UPC. D’altra banda, l’Elena Bartolomé va fer una presentació sobre la caracterització magneto-estructural de fases de molècules de FePc (Phetalocianines de ferro) dipositades sobre substrats de Ag (110) i la seva capacitat d’oxidació. En acabar va tenir lloc la primera reunió del Grup de Recerca de l’EUSS, en la que es van presentar els objectius de recerca per aquest curs.