L’EUSS celebra una jornada per reclamar la igualtat en el món de l’enginyeria

El dimecres 4 de març, l’EUSS va acollir una jornada per donar veu al paper de la dona en el món de l’enginyeria i que volia posar en coneixement a la societat la invisibilitat que han d’afrontar moltes professionals.

La primera xerrada, “iterem, treballant cada dia per la igualtat”, va anar a càrrec de Míriam Blanc, Project Manager d’Iterem, que va donar a conèixer el cas d’èxit de la seva companyia en la incorporació de dones en l’àmbit de l’enginyeria. A Iterem són especialistes en serveis i solucions orientades a la gestió per processos i acompanyen les organitzacions en la seva transformació digital. Des dels seus inicis han fet una aposta molt forta per la igualtat contractant dones en diferents posicions.

A continuació, va tenir lloc una taula rodona moderada per la professora de l’EUSS i doctora en Física, Iria Fraga. L’objectiu de la sessió era donar veu a diferents professionals que treballen en el món de l’enginyeria i aportar la seva visió sobre la igualtat de gènere en aquest sector tradicionalment vinculat als homes. Es va comptar amb la participació de: Brenda Dalmau, alumni de l’EUSS i responsable de la part d’enginyeria, coordinació i direcció a l’empresa familiar Instalaciones Enrique Dalmau; Mariona Martí, alumni de l’EUSS i logistics process engineer a Mango; Alicia Martín, alumni de l’EUSS i enginyera química i elèctrica a INTEMAN i a IDM, empreses familiars on desenvolupa càrrecs de responsabilitat; Maria Cinta Pastor, enginyera química i vicedegana del col·legi professional ENGINYERS BCN; Dolores Rexachs, doctora en informàtica i professora titular del Departament d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de la UAB; i Miriam Blanc, fundadora i project manager a Iterem.

Jornada dia de la dona

La jornada es va enmarcar en la celebració del Dia Internacional de les Dones, que va tenir lloc el 8 de març. Amb aquesta activitat, l’EUSS es va sumar a la projecció de la dona, especialment a l’àmbit de l’enginyeria, i la contribució que fa a la societat per donar-la a conèixer a les estudiants i els estudiants i apropar la realitat que afronten en aquest àmbit professional.

L'EUSS celebra una jornada