César Latorre, cap de l’Àrea de Tecnologies d’Informació i Comunicació, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb César Latorre, Cap de l’Àrea de tecnologies d’informació i comunicació i professor del departament de formació bàsica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes? 

Estic fent Sistemes d’Informació per a la Direcció pels alumnes de 4t curs d’Organització Industrial, juntament amb en Jordi Bachs, i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions pels alumnes de 2n curs del mateix grau i pels de 4t curs d’Electrònica Industrial i Automàtica amb l’Andreu Moreno i el Joan Carles Fernández.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

Afortunadament, jo ja feia un dia a la setmana de teletreball i estava acostumat a treballar d’aquesta manera. Però no fent les classes!

A partir d’aquesta situació hem variat algunes de les activitats programades amb una altra metodologia. I estem fent servir el Google Hangup de Meet per reunir-nos els professors, fer tutories grupals d’estudiants i alguna sessió de classe. 

També alguna eina de gravació de vídeos per fer explicacions curtes d’algunes tecnologies, instal·lacions de software, etc.

Les pràctiques s’han passat a fer a casa i, afortunadament, podem fer que l’estudiant s’instal·lin el mateix software que fan servir al laboratori. Però hem fet alguns tutorials per instal·lar-los i configurar-los.

– Quin consell donaries als teus alumnes? 

Primer de tot, en aquests moments, que estiguin pendents de la seva família, ajudant-los en tot el possible. 

En segon lloc, intentar mantenir el ritme de treball com si fos presencial, tot sent conscients que no és fàcil, ja que no estem acostumats i tot es fa més a poc a poc.

En tercer lloc, que no s’oblidin dels amics i amigues. Que facin trobades virtuals per prendre alguna cosa mentre fan petar la xerrada i desconnecten.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

Depèn molt de gustos de cadascun, a mi m’agrada el maquetisme, llegir tant novel·les com llibres sobre noves tecnologies….

I, si poden, que col·laborin amb la comunitat per superar aquesta emergència sanitària. Jo estic imprimint pantalles amb una impressora 3D de l’EUSS que vaig portar a casa, dins del projecte “Coronavius makers” a telegram i a www.coronaviusmakers.org. Estic aprenent com funciona això de la impressió 3D i ja porto 43 pantalles per a sanitaris d’alt risc com la de la foto.