El Dr. Carlos Ortega, cap del Departament de Projectes, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Dr. Carlos Ortega, Cap del Departament de projectes i professor del departament d’electrònica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes? 

En aquest segon semestre imparteixo dues assignatures, Electrónica de Potència de 3r curs del grau en Electrònica Industrial i Automàtica i Convertidors Electrònics de 1r curs del Màster Interuniversitari en Enginyeria Industrial.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

Ens hem hagut d’adaptar per intentar mantenir el calendari establert a principi de curs.

A la part de teoria seguim fent classe magistral utilitzant Meet, l’aplicació per videoconferències de Google. Aquesta aplicació em permet “projectar” les meves transparències. Per altra banda, utilitzo la tablet, connectada a l’ordinador, en forma de pissarra.

Pel que fa als exercicis, continuem treballant de la mateixa manera que ho fem en mode presencial. Cada setmana els estudiants fan un parell d’exercicis que entreguen utilitzant el nostre campus virtual, Eussternet, i la plataforma Moodle. La setmana següent ja tenen un vídeo amb la resolució penjat a Eussternet.

A la part pràctica hem hagut de modificar una de les pràctiques que necessita els equips de laboratori de l’escola. La resta les seguim fent simulant els convertidors amb el software MatLab-SimuLink al que tenen accés els estudiants. L’avaluació de les pràctiques es continua fent de la mateixa manera que en mode presencial, al final de cada pràctica els estudiants han de contestar un qüestionari en Moodle.

– Quin consell donaries als teus alumnes? 

En l’àmbit acadèmic, després de veure com s’han adaptat a aquest nou escenari queden poques coses a dir. Que continuïn així, que ho estan fent molt bé i, per descomptat, recordar que compten amb el suport del professorat i de tot el personal de l’EUSS.

A nivell personal, des del #joemquedoacasa, que estiguin pendents, ara més que mai, de les necessitats dels seus familiars i amics.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

Depèn de les aficions i gustos de cadascú, però, ara que sembla que el món s’ha aturat, donar-li una oportunitat a alguna d’aquelles coses que sempre deixem per “demà”.