Montserrat Déu, cap del Servei de Biblioteca, es queda a casa

Seguim amb la secció #JoEmQuedoACasa


Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb Montserrat Déu, cap del servei de biblioteca, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per adaptar-se al teletreball.

  • Quin servei ofereixes a l’EUSS?

Les tasques que faig són de gestió de la biblioteca. Tota la part de compres de llibres, catalogació, subscripcions de publicacions seriades, bases de dades, suport en cerques d’informació i bibliografia, ajudar a les usuàries i usuaris a trobar la informació més adequada. També el resum de premsa matinal, publicacions al Facebook de l’EUSS i el de la biblioteca,  etc. 

  • Com t’has adaptat al teletreball? Quines eines utilitzes?

Les eines que utilitzo són els programaris de gestió del catàleg AbsysNet, l’aplicació Diigo per la premsa, i el mòdul d’administració de les diferents bases de dades, per sort tot va via web. Val a dir que aquests dies estem fent un esforç tant des de les plataformes en línia com des de la biblioteca per poder consultar continguts en obert des de casa. També estem donant suport en l’elaboració de les bibliografies dels TFG que ens arriben per correu i s’han prorrogat tots els préstecs fins que puguem tornar a l’EUSS.

  • Quin consell donaries als alumnes?

Un consell, ja que si podeu hi ha moltes entitats que necessiten voluntariat, un bon moment per treure el millor de tothom. Si no podeu, el millor és quedar-se a casa.

  • Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

Aquests dies els dedico a la lectura, a fer ioga, aprofito per arreglar la terrassa i restaurar mobles i objectes antics. Un llibre que m’ha agradat és el darrer Premi Ramon Llull, “Tota una vida per recordar” de Núria Pradas i una sèrie de Netflix de templers, una de les meves aficions….Knightfall.