El Dr. Miquel Àngel Amer, cap del Departament d’Electrònica, es queda a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Dr. Miquel Àngel Amer, Cap del Departament d’Electrònica, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per seguir amb la docència.

– Quines assignatures imparteixes? 

En aquest semestre estic impartint dues assignatures: Química, a primer curs i per a tots els graus, amb col·laboració amb en Jordi Cruz, la Montse Cortina i en Carlos Luque. L’altra assignatura, Instrumentació electrònica, a tercer curs del Grau d’electrònica industrial. Aquesta darrera la imparteixo tot sol, però com que és una de les assignatures del Projecte Integrat, aquest es fa conjuntament amb Informàtica Industrial, que la imparteixen l’Andreu Moreno i l’Agustí Fontquerni.

– Com has adaptat les teves classes a la docència virtual? Quines eines utilitzes? 

Per sort, teníem molt material preparat a EUSSTERNET. A Química el que faig és explicar les classes als alumnes per videoconferència, mitjançant l’eina Google Meet. Bàsicament el que faig és el mateix que faria a classe, però compartint la meva pantalla d’ordinador amb els alumnes. Pel que fa als problemes, jo els resolc abans i els explico als alumnes projectant els problemes resolts. Tot això ho gravo i ho penjo per si els alumnes volen tornar a mirar les explicacions més tard.

A instrumentació electrònica he tingut la sort que ja la tenia preparada parcialment per impartir-la on-line. Tinc moltes classes gravades en vídeo i, a més, tinc una sèrie de qüestionaris a EUSSTERNET que es poden fer on-line. Pel que fa al projecte integrat, ha estat més complicat, però vaig contactar amb el proveïdor del software per tal que els alumnes es poguessin descarregar els programes a casa gratuïtament, i així poguessin desenvolupar el projecte.

– Quin consell donaries als teus alumnes? 

En general, que es cuidin i que vetllin per la seva salut. A nivell acadèmic, que aprofitin per estudiar, ara que tenen menys possibilitats d’oci.

De fet, en molts nivells estan oferint cursos per internet aprofitant ara que la gent està a casa.

– Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.) 

El que jo recomanaria és explorar els molts recursos que es poden trobar a la xarxa, de qualsevol tema. Que cadascú busqui allò que li interessa, en funció de les seves inquietuds. A mi m’agrada la muntanya, i ara que no hi puc anar, a internet puc trobar pel·lícules antigues, documentals, itineraris, fotos antigues, etc. També aprofito per planificar les sortides i els viatges que faré quan tot plegat s’acabi.