Sílvia Nacenta, cap del Servei d’Orientació i Inserció Professional, es queda a casa

Seguim amb la secció #JoEmQuedoACasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’adapta a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb la Sílvia Nacenta, cap del Servei d’Orientació i Inserció Professional, per saber com porta el confinament i les noves mesures que ha adoptat per adaptar-se al teletreball.

  • Quin servei ofereixes a l’EUSS?

Estic al Servei d’Orientació i Inserció Professional, a l’Àrea Universitat-Empresa.

  • Com t’has adaptat al teletreball? Quines eines utilitzes?

Bona part de la meva feina, ja habitualment, la faig amb ordinador, així que m’he adaptat bé al teletreball. La gestió de la Borsa de Treball la faig a través de la seva pàgina web i l’atenció a l’alumnat, alumni i empreses via e-mail o telefònicament.

  • Quin consell donaries als alumnes?

Si en el confinament el missatge era #joemquedoacasa, en aquests moments de desconfinament afegiria #siguemresponsables.  Si fem les coses bé, tots junts #ensensortirem i ens podrem tornar a veure aviat.

  • Recomana un passatemps per aquest període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

Depèn molt del que li agradi a cadascú de nosaltres. Hem de trobar allò que ens permeti desconnectar i esbargir-nos. Tant pot ser un llibre, una sèrie, una pel·lícula, cuinar…. Amb el confinament han sorgit moltes activitats virtuals com escape rooms, visites a museus, monuments, teatre, concerts tot sense sortir de casa…. En el meu cas la lectura i veure sèries ocupen moltes estones, fer mitja em relaxa molt i m’agrada buscar noves destinacions i planificar viatges per a quan puguem tornar a moure’ns.

A part, ara amb la desescalada també podem sortir a passejar, fer esport a l’aire lliure i anar recuperant de mica en mica totes les coses que fèiem abans tot i que, de moment, serà de manera diferent i sempre amb responsabilitat.

Ara bé, tampoc ens hem d’amoïnar per a omplir el temps contínuament de manera activa, també està bé passar estones sense fer res.