Darrer “Dimecres de la Ciència” i Reunió del Grup de Recerca del curs acadèmic 2020-2021

El passat dimecres 12 de maig es va celebrar el darrer “Dimecres de la Ciència” del curs, aquesta vegada focalitzat en l’Àrea de Materials del Grup de Recerca. Es van oferir dues xerrades, que es van poder seguir en directe i en Streaming.

En primer lloc el Dr. José María Ruiz va fer una presentació sobre “Supercondensadors per l’emmagatzamatge d’energia elèctrica”, es va explicar què és un “supercap”, el procés de fabricació de supercaps amb elèctrodes porosos basats en CNFs i AC, la seva caracterització i la seva aplicació com a col·lectors d’energia (harvesters), per exemple en microgrids i vehicles elèctrics.

Xerrada en Streaming del Dr. José María Ruiz.

D’altra banda, la Dra. Elena Bartolomé va fer una xerrada de recerca bàsica sobre el “Magnetisme Molecular de l’anell Cr10”. En aquesta presentació es va explicar que gràcies a la combinació de diverses tècniques experimentals i de simulació avançades s’ha pogut arribar a comprendre en profunditat les propietats magnètiques d’aquest complex molecular cíclic de Cr, molt atípic enmig dels altres anells reportats fins ara, tant en bulk com a dipositat a sobre de superfícies. L’anell de Cr10 presenta un estat fonamental amb espí total S=9 i anisotropia magnètica que provenen de la ruptura de simetria en les interaccions en l’anell, deguda a minúscules distorsions angulars Cr-O-Cr.

Xerrada presencial de la Dra. Elena Bartolomé.

En acabar la formació, va tenir lloc la darrera reunió del Grup de Recerca del curs. Es va informar de la incorporació de l’EUSS a les Xarxes Acadèmiques de les IUS, es van presentar els nous materials de divulgació de la Recerca, i es van comentar les últimes informacions disponibles sobre el nou Decret d’Universitats.