L’EUSS recupera la presencialitat per a la Jornada de Portes Obertes d’hivern

  • La sessió tindrà lloc el pròxim 13 de febrer d’11 a 14 h en les seves instal·lacions, en el districte de Sarrià, i requereix inscripció prèvia.
  • Els visitants podran descobrir de primera mà l’experiència d’alguns dels i les estudiants, que també seran presents durant la sessió.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) recupera la presencialitat per a la seva tradicional Jornada de Portes Obertes d’hivern, en la qual també participarà part del seu professorat i alumnat. Diumenge 13 de febrer d’11 a 14 h, els interessats i interessades podran acudir al centre educatiu per a conèixer de primera mà l’experiència d’alguns dels actuals estudiants d’enginyeria i resoldre dubtes amb els mateixos docents. La jornada, que requereix inscripció prèvia a través de la seva pàgina web, inclou una visita guiada per les instal·lacions i una xerrada informativa.

‘Engineering by doing’, un mètode formatiu propi

La sessió servirà per a presentar l’oferta de graus d’Enginyeria del centre, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), formada per: Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, Enginyeria en Automoció i un doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica.
De la mateixa manera, durant la Jornada de Portes Obertes es mostrarà el propi sistema d’ensenyament de l’EUSS, basat en el seu lema “Engineering by doing”, en el qual l’aplicació pràctica té un pes determinant per a l’aprenentatge. De fet, segons l’últim Informe d’Inserció Laboral EUSS 2020-2021, el 34% dels i les alumni participants en aquesta enquesta van destacar aquest model formatiu com a element diferenciador de la universitat.

Aquest informe també apuntava a un 97% d’ocupació per part dels enginyers i enginyeres formats a l’EUSS. Una tendència que va a l’alça i que es correspon amb les xifres de l’última enquesta de l’Agència de Qualitat de la Generalitat de Catalunya (AQU), que situen el centre entre els 3 primers llocs del rànquing d’escoles d’enginyeria industrial.

Participació de l’alumnat a la Jornada de Portes Obertes

La sessió del pròxim 13 de febrer estarà dividida en dues parts. En un inici, els futurs i les futures estudiants podran visitar les instal·lacions i conèixer els laboratoris de cada especialitat. En aquests trobaran representants del professorat per a explicar els aspectes més destacats de cada grau i dels espais de treball. També s’ha convidat a participar a part de l’alumnat, perquè puguin explicar la seva experiència a l’EUSS i mostrar alguns dels seus projectes més singulars.

A més d’una àmplia oferta de graus en Enginyeria, l’EUSS destaca per una metodologia de treball molt pràctica, el seu ambient familiar i els projectes en cooperatius. Entre ells, destaca el seu equip EUSS MotorSport, que actualment amb més d’una cinquantena d’alumnes participants i que està pensat per a treballar transversalment en el disseny i construcció d’un monoplaça de carreres per a competir a nivell mundial en el Formula Student. Part del l’equip estarà també present durant la Jornada de Portes Obertes.
Finalment, els interessats i interessades a formar-se en Enginyeria a l’EUSS podran acabar de resoldre els seus dubtes en una sessió informativa que posarà punt final a la jornada.

Imatge de les Portes Obertes de Juny 2021