Homenatge a la cultura a les parets de la EUSS

  • Frases de figures cèlebres com Don Joan Bosco, Descartes, Albert Einstein o Henry Ford omplen les parets de la universitat per a convidar a l’alumnat a descobrir noves perspectives de pensament.
  • La iniciativa està inspirada en el Claustre de Valdocco i en els “Bona nit” de Don Joan Bosco.

Familiaritat, enginy i sentit. L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) impulsa una nova iniciativa basada en els 3 pilars de la dimensió humanista, que té com a meta acostar la cultura al seu alumnat. En concret, s’han col·locat plaques amb frases de grans pensadors i personatges il·lustres de la història que reflecteixen un model educatiu basat en el sistema preventiu salesià. Inspirada en el Claustre de Valdocco i en els “Bona nit” de Don Bosco, la idea va sorgir des del grup d’Animació Pastoral del centre universitari i compta amb la participació del Grup de Joves Cristians.

Els “Bona nit” són un element fonamental de la cultura salesiana. La pràctica té el seu origen en el segle XIX i consistia a dirigir unes paraules als estudiants després de les oracions habituals i abans de marxar a descansar. Una tradició que s’ha mantingut viva amb un clar objectiu d’acompanyament i de reflexió orientat a millorar l’èxit personal i educatiu dels estudiants.
En aquest sentit, des de l’EUSS es basen en aquesta idea per a crear un nou vincle entre la cultura i el món estudiantil, que omple les parets de la universitat. Amb frases de figures cèlebres com Don Joan Bosco, Descartes, Rochefoucauld, Albert Einstein, Mahatma Gandhi Truman Capot o Henry Ford, els i les alumnes de l’EUSS poden descobrir noves perspectives que els ajudin a canviar la seva pròpia. Les plaques, a més, inclouen un codi QR perquè es pugui ampliar la informació en un sol clic.
La iniciativa es va inaugurar durant la celebració de la diada de Sant Joan Bosco, el passat 31 de gener, i ha tingut molt bona acollida entre la comunitat educativa de l’EUSS.