Entrevista a Yolanda Riera, cap de Gestió Acadèmica

La Yolanda porta 19 anys a l’EUSS i des de en fa un és cap de Gestió Acadèmica de la universitat, on es custodien expedients acadèmics, s’atenen sol·licituds dels i les estudiants i es tramiten beques, matrícules i títols…

  • Quant de temps portes a l’EUSS i quina ha estat la teva trajectòria?

Al setembre, farà 19 anys que treballo a l’EUSS. Vaig començar a la recepció de l’escola a jornada de tarda-nit. Compaginava, la feina amb els estudis de Relacions Laborals. Vaig cobrir de forma temporal la biblioteca durant la baixa d’una companya, coordinada amb el meu lloc a recepció. Uns anys després per poder donar suport a la Gestió Acadèmica,  se’m va oferir la possibilitat d’entrar a treballar en aquest servei, i ara ja fa just un any degut a una reestructuració al departament, vaig promocionar com a cap de Gestió Acadèmica.

  • Quina és la funció de Gestió Acadèmica?  

Som l’àrea encarregada de la gestió i el suport administratiu de l’alumnat present i futur i professorat del centre.

  • Quin tipus de tràmits administratius passen per aquí?

A Gestió Acadèmica gestionem i custodiem els expedients acadèmics, atenem les sol·licituds formulades pels i les estudiants, tramitem sol·licituds de reconeixements acadèmics, beques i tramitació de títols. Gestionem el procés de matriculació, accés i admissions entre d’altres funcions.

  • Com valores el teu primer any en aquest càrrec? Hi ha hagut canvis?

Ha estat un any entretingut,  tant per l’increment de feina, per un significant augment de matrícules als graus, així com per assolir noves responsabilitats pròpies del càrrec.  He d’agrair a tot l’equip que formen part de Gestió Acadèmica, així com a direcció i administració de l’EUSS pel seu suport i confiança.

  • Com és la relació amb els i les alumnes des d’aquest servei?

A Gestió Acadèmica donem informació i suport a tot l’alumnat que ho necessita. No redactem exàmens ni els corregim, per tant la relació, puc atrevir-me a dir, que és prou bona.

  • Quin és el o els dubtes o consultes “estrella” entre els i les estudiants?

“Truco a la meva mare i li expliques”. Si no li saps explicar  li dius que ens escrigui un correu electrònic o bé ens truqui per telèfon.

“Quants crèdits em falten per acabar els estudis?” Els hi ensenyem com entrar dins del seu expedient i consultar les seves dades acadèmiques.

“Puc sol·licitar el títol abans de finalitzar?” No, només es pot sol·licitar el títol un cop l’estat del teu expedient és obert i amb disposició del títol.

  • Aviat arrencarà el període de sol·licitud de beques. Quines hi ha i qui les pot sol·licitar?

A partir del dia 2 de maig donem el tret de sortida a les beques de la Fundació Privada Rinaldi per al curs 2023-24. Visiteu el nostre apartat de beques de la web https://www.euss.cat/ca/graus-i-postgraus/beques-i-ajuts on trobareu informació detallada de les bases de la convocatòria. Per a qualsevol consulta o aclariment, contacteu amb gestioacademica@euss.cat