Aprendre Arduino i SolidWorks de la mà d’alumnes futurs professionals d’enginyeria

Una trentena d’estudiants de batxillerat, de diferents centres educatius de Catalunya, estan fent un curs intensiu d’estiu d’Arduino o SolidWorks, segons la seva tria, a l’EUSS acompanyats per alumnes de darrers curs del centre universitari.

Aquests cursos es desenvolupen paral·lelament durant els matins de la darrera setmana de juny, de dilluns 26 fins el divendres 30, i volen d’apropar el món de l’enginyeria a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i de Cicles Formatius.

Al capdavant dels dos cursos hi han alumnes de l’EUSS: conduint el curs d’Arduino hi ha el Toni Espuña, alumne del grau d’electrònica industrial i automàtica; i pel curs de SolidWorks s’encarrega en Gabriel Piñana, alumne del grau d’automoció.

L’alumnat interessat en enginyeria electrònica fan el curs d’Arduino. Aquesta és la coneguda placa de circuit imprès basada en el microcontrolador que permet iniciar-se de forma ràpida i divertida al món dels sistemes basats en microprocessador, i aprendre els principis bàsics de la programació, la recepció de dades de l’entorn i el control de dispositius.

L’alumnat interessat en enginyeria mecànica s’han inscrit al curs de Solidworks. Aquest és un programari de disseny CAD 3D per modelar peces i acoblaments en 3D i plànols 2D. Solidworks ofereix un ventall de solucions per a cobrir els aspectes implicats en el procés de desenvolupament del producte, com ho són: crear, dissenyar, simular, fabricar, publicar i gestionar les dades del procés de disseny.