L’EUSS ofereix eines als seus estudiants per treballar la salut mental

El dimecres 25 d’octubre es va oferir la xerrada “Parlem de Salut Mental” per a l’alumnat de l’EUSS. La conferència s’incloïa en l’assignatura d’Antropologia de primer curs i se suma a altres accions pensades per sensibilitzar sobre la necessitat de cuidar la salut mental, acompanyar i millorar el benestar emocional dels joves.

L’activitat forma part del programa Ocell de Foc Barcelona Nord, una prova pilot impulsada per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya enfocada a cuidar la salut mental dels nois i noies d’entre 16 i 30 anys. Judit Climent, psicòloga general sanitària i Marialba Llurba, tècnica del programa Ocell de Foc; van ser les persones encarregades de impartir la formació.

El passat mes de maig, el personal de l’EUSS va rebre la mateixa formació per tal de dotar-lo d’eines que ajudin a detectar i prevenir problemes de salut mental dels joves universitaris i aquest cop ha estat el torn de l’alumnat.