Estudiants italianes d’Erasmus: “A l’EUSS hem pogut fer moltes més pràctiques”

La Matilda Leporati, la Rachele Maltese i la Giulia Consigli són tres estudiants italianes que han estat el darrer semestre a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) en el marc del programa Erasmus. Després de més de cinc mesos estudiant a l’EUSS, ens hem trobat amb elles per conèixer la seva experiència i compartir-la en un nou #MobiReport. De la seva estada a l’EUSS en destaquen el model educatiu: “Hem pogut fer moltes més pràctiques que a la nostra universitat”.

Les tres estudiants, d’entre 21 i 23 anys, són d’Itàlia i estudien Enginyeria en Organització Industrial a la Università degli Studi di Firenze (UniFi). Totes elles coincideixen en el fet que l’EUSS els sembla una universitat “molt més pràctica” que la UniFi pel fet que hi ha grups molt més reduïts. Un mètode de treball que també es percep en el tracte amb el professorat. “Estan molt més disponibles perquè som molts menys alumnes”, diuen.

Sobre la seva elecció per venir a estudiar a Barcelona, les estudiants creuen que és “una bona oportunitat per conèixer una nova cultura”. L’Erasmus els ha permès canviar les rutines, fer nous amics i viure noves experiències. Un viatge que “només té avantatges”, diuen entre riures.

En la conversa, la Matilda, la Rachele i la Giulia també parlen de la seva formació. Creuen que l’Organització Industrial obre oportunitats de treball i els agrada perquè se senten còmodes gestionant equips i organitzant en l’ambient de treball del sector.

Podeu veure tota l’entrevista en el següent vídeo: