Kristina Markulin, doctora en didàctica de les matemàtiques

La professora de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) Kristina Markulin ha defensat aquest dijous 27 de juny la seva tesi doctoral en didàctica de les matemàtiques. El treball, titulat Questioning statistics for business administration through study and research paths, ha estat dirigit per la Dra. Marianna Bosch i el Dr. Ignasi Florensa en el programa de doctorat de l’IQS.

Durant 45 minuts, Markulin ha situat els problemes d’investigació relacionats amb l’ensenyament de l’estadística emmarcats en l’actual canvi de paradigma, el pas d’un sistema basat en la transmissió a un altre basat en la indagació. La nova doctora ha exposat els principals resultats ja recollits molts d’ells en quatre publicacions en revistes i diverses presentacions en congressos.

En els resultats es recullen dissenys, experimentacions i revisions d’aquests, mostrant millores, restriccions en el seu desenvolupament, canvis en el paper dels estudiants i els docents, així com en el propi contingut i estructura de les assignatures; on cal, en darrera instància, revisar que entenen, docents, investigadors i professionals, per ensenyar i aprendre estadística.

El tribunal format per la Dra. Montse Alsina, de la Universitat Politècnica de Catalunya; la Dra. Heidi Strømskag, de la University of Science and Technology, a Noruega; i Thomas Hausberger, de la University of Montpellier, de França, ha valorat la gran feina i la rellevància dels resultats a més de puntualitzar l’interès de les línies d’investigació sobre la dialèctica entre la didacticitat i la a-didacticitat, terme encunyat per Guy Brousseau.

Des de l’EUSS, felicitem i donem l’enhorabona a Kristina Markulin per ser una nova doctora!