El personal de l’EUSS es forma en primers auxilis i mètodes per cuidar la veu

Jornada de formacions a l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS). Aquest divendres 28 de juny, part del personal del centre universitari ha participat durant el matí de dues formacions diferents sobre primers auxilis i mètodes per cuidar la veu.

Durant la formació de primers auxilis, el personal assistent ha pogut conèixer els procediments sanitaris a seguir en cas d’una emergència a l’EUSS. Durant les quatre hores que ha durat el curs, el formador ha posat a prova el personal i els ha ensenyat, de manera pràctica, tècniques com la reanimació cardíaca, la maniobra d’Heimlich o el suport vital bàsic. Recursos que permetran als assistents ser capaços de reaccionar ràpidament i de la millor manera davant d’una necessitat sanitària a la universitat.

D’altra banda, la formació sota el títol ‘Cuida’t la veu’ ha estat una sessió molt dinàmica on s’ha intercalat contingut teòric sobre respiració, postura i hàbits amb contingut pràctic per relaxar els músculs, treballar la consciència corporal i millorar l’estat del sistema nerviós amb l’ús d’olis essencials o infusions. 

Durant les sis hores que ha durat el curs, la logopeda i terapeuta integral Laura Carasusán ha creat un ambient confortable i de complicitat entre els participants per poder donar indicacions personalitzades a cadascú. Els participants han valorat la formació molt positivament i han indicat que és recomanable per tot el professorat: “La veu és la nostra eina de treball principal i petits gestos i rutines poden tenir un gran impacte en evitar la fatiga vocal o altres patologies”.

Tant de primers auxilis com de mètodes per cuidar la veu, està prevista l’organització de noves formacions perquè hi pugui ser el personal que hi tingui interès i que no ha pogut assistir anteriorment.