L’equip de l’EUSS es retroba en el primer claustre del curs

Després d’unes setmanes de vacances, l’equip docent, acadèmic i administratiu de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) s’ha tornat a trobar en el que ha estat el primer claustre del curs 2024-2025. La reunió d’aquest dimecres 4 de setembre ha servit per arrencar l’any universitari, per presentar els primers objectius del nou pla estratègic de l’escola i per tractar temes organitzatius i acadèmics.

La reunió ha començat amb les paraules del president del patronat de la Fundació Rinaldi, Orlando González, qui ha donat l’enhorabona a tot el personal per la tasca feta i ha encoratjat a seguir en aquest treball durant el nou curs. González ha destacat les bones xifres de l’escola en termes de matriculació i satisfacció que evidencien, ha dit, “la feina ben feta”. El president del patronat també s’ha referit al “saber, ser i estar” al servei dels alumnes i de la formació de persones que converteixen la institució en “un centre de referència”.

Un dels punts destacats del primer claustre del curs ha estat la presentació preliminar dels objectius del nou pla estratègic de l’escola per als pròxims anys. El director de l’EUSS, Ignasi Florensa, ha explicat que els primers objectius proposats segueixen la línia de treballar perquè l’EUSS sigui el centre de referència al qual s’ha referit Orlando González. I en aquest sentit, el pla estratègic posa l’accent en l’ensenyament de l’enginyeria industrial aplicada, la formació integral, l’acompanyament i la cura salesiana.

El coordinador de l’Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent, el professor Jaime López, ha presentat les dades de l’Informe OIL EUSS, sobre la situació laboral dels alumnes de la promoció 2016-2017. Unes dades que, entre altres, reflecteixen que el 94,3% dels alumnes de l’EUSS d’aquesta promoció treballen, que el 75% repetiria els mateixos estudis i que el 91% tornaria a triar l’EUSS com a opció pels seus estudis.

En la reunió, Florensa també ha exposat l’Informe de direcció subratllant que enguany s’han rebut 227 matriculacions de primer curs; un nombre que encara és provisional, però que és el més alt de la sèrie històrica de l’escola. Dins el mateix informe, i sobre el personal, Florensa ha destacat especialment la baixa de Miquel Llabrés, que enguany es jubila després de més de 25 anys a la casa.

El claustre també ha servit per exposar i recordar les normatives, documentacions i protocols; fer seguiment de l’actualització dels graus al Reial decret 822/21; i informar sobre els aspectes acadèmics d’inici de curs.