Visita al Centre de Control d’Endesa Distribució

El passat dijous 12 de maig, els alumnes de 3r i 4t de grau en enginyeria elèctrica van visitar el Centre de Control d’Endesa i la subestació receptora ubicada al mateix edifici de l’avinguda de Vilanova de Barcelona.Visita Endesa maig 2016 -1

En el Centre de Control es gestiona la xarxa d’energia elèctrica a tot Catalunya, part de la xarxa de transport de AT a 110 kV, la xarxa de MT de 60 kV, 25 kV i 11kV, i també la de BT a 400/230V. És el centre neuràlgic a on es vetlla la qualitat del subministrament elèctric i on es  soluciona qualsevol incidència que pugui haver-hi, actuant de forma automatitzada per control remot o amb el suport de brigades amb personal especialitzat.

Les infraestructures, cada cop més es van millorant i modernitzant  amb fibra òptica i protocols d’actuació fent un sistema robust i de qualitat, tendint cada vegada  més a l’anomenat Smart Grids. Afavorint les comunicacions entre altres sistemes operatius dependents de REE (Red Elèctrica) o amb xarxes d’altres companyies elèctriques i de l’estranger.

A la subestació receptora hi conflueix línies de MAT a 220kV i 110 kV per transformar-la amb transformadors de 63 MVA a 25kV i 11kV per a la xarxa de MT de bona part de Barcelona. Aquesta subestació ha estat completament reformada i modernitzada. A la visita també van tenir l’oportunitat de veure maniobres d’acoblament dels interruptors de MAT.Visita Endesa maig 2016 -2

Agrair a tot el personal d’Endesa que ha fet possible aquesta visita dels nostres alumnes elèctrics de l’EUSS, participant en la seva formació en aquest camp de l’energia elèctrica.