Tutoria per a esportistes d’elit

Un dels punts forts de l’EUSS és la possibilitat que dóna als seus estudiants per a compaginar els seus estudis i el treball, ja que disposem d’un horari adaptat a les franges de matí, tarda i nit, fet que el fa molt adaptable a l’horari laboral.

L’esport en determinades modalitats i nivells requereix una dedicació igual o més gran que la d’una feina, fet que el pot fer de difícil conciliació amb el fet de seguir uns estudis. L’EUSS aprofitant l’adaptabilitat d’horaris que té esdevé una universitat perfecta per a aquells esportistes que han decidit cursar una enginyeria i que volen seguir practicant l’esport en el mateix nivell.

A més a més per a facilitar-los encara més la conciliació entre la  feina i la universitat s’ha creat la figura del tutor per a esportistes encarnada amb la figura del professor de formació bàsica i encara esportista el Dr. Jordi Cruz al que se li han formulat unes preguntes sobre en què consisteix la tutoria a esportistes. Entrevista que ha estat realitzada per en Joan Ramon Molero, Responsable de Promoció i Comunicació de l’EUSS.

J.R.M.: Amb què consisteix la teva feina com a tutor d’esportistes?

J.C.: Primerament consisteix en l’acompanyament, conèixer les necessitats de l’esportista-estudiant, i facilitar-li les coses en termes d’assistència a classe, possibilitat de moure exàmens i fins i tot amb l’horari. La nostra idea és que l’alumne pugui estar al 100% tant en la seva carrera esportiva com aquí a l’EUSS.

J.R.M.: No hi ha un programa en l’àmbit de la UAB destinat a esportistes?

J.C.: Sí que hi és, Tutoresport  que és un programa de suport acadèmic adreçat als i a les esportistes del pla ADO (olímpics), DAN (alt nivell espanyol), ANC (alt nivell català) i ARC (alt rendiment català), segons els criteris marcats pel “Consejo Superior de Deportes” o per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que estan matriculats a la Universitat Autònoma de Barcelona.

J.R.M.: I amb què el diferencia amb la tutoria per a esportistes de l’EUSS?

J.C.: Com he dit abans Tutoresport és un programa només adreçat a esportistes d’alt nivell, però què passa amb els esportistes que encara no estan dins d’aquests plans o que simplement fan esport competitiu a un nivell elevat però no el suficient com per a ser considerats d’alt nivell. Aquests esportistes també estan en el seu dret de poder compaginar esport i estudis, ja que per a un esportista la pràctica de l’esport pot no només ser una afició, sinó que pot esdevenir una manera de viure la vida.

J.R.M.: Quin tipus podem trobar actualment a l’EUSS?

J.C.: A l’EUSS tenim una mica de tot des d’esportistes que guanyen diners amb l’esport a altres que ho fan com a manera de viure la vida i com a manera de superar-se a ells mateixos.

J.R.M.: I quins esports practiquen?

J.C.: A l’EUSS trobem des de pilots de karts, futbolistes, atletes, waterpolistes, gimnastes, jugadors d’hoquei patins…Un pilot de karts que és dels millors d’Europa que espera la seva oportunitat amb una fórmula més gran, waterpolistes de divisió d’honor, atletes i campions d’Espanya, un futbolista de gran projecció…i tot això ho tenim aquí, a l’EUSS. Perquè no somniar en tenir algun dia un esportista olímpic?

A l’EUSS, sense regalar-los res, intentarem que aconsegueixin ser grans enginyers, grans persones i també grans esportistes.