Actes d’inauguració del nou curs acadèmic

L’EUSS ha inaugurat el curs acadèmic 2015-2016 amb la innovació i la felicitat com referents educatius. L’estat actual del món universitari i els reptes i compromisos de la comunitat educativa han centrat les sessions inaugurals.

P1100872

L’Escola Universitària Salesians de Sarrià ha inaugurat el curs acadèmic 2015-2016 el dimecres 30 de setembre. L’acte d’enguany ha constat d’una xerrada i una lliçó que han estat adreçades als alumnes dels torns de matí i de tarda, respectivament. Aquest punt de partida serveix per fer una reflexió sobre l’estat actual del món universitari, i dels reptes i compromisos als que haurà de fer front la comunitat educativa al llarg del curs.

P1100964“La Innovación como motor de crecimiento” ha estat el títol de la lliçó inaugural de la 8a edició del Màster en Direcció i Organització Industrial (MDOI) i del 22è curs d’Enginyeries Industrials. L’encarregat de fer la lliçó inaugural ha estat el Sr. Ramon Comellas, cofundador i president del grup Circutor. Aquesta ponència ha estat per la tarda, i ha anat adreçada als alumnes dels diferents Graus i Màster. En altres edicions ens han acompanyat altres figures destacades del món de l’empresa com ara el Sr. Enric Crous, director general del Gup Damm; el Sr. Josep González, president de PIMEC; o el Sr. Carles Albà, director general d’ISTEM.

P1100990

El Sr. Ramón Comellas va parlar en la seva ponència inaugural sobre la Innovació com a motor de progrés. Va fer un breu recorregut sobre quins elements diferenciadors han estat claus per la competitivitat de les empreses al llarg de les darreres dècades, i si als anys 60 i 70 la màxima era la productivitat, i als 80 i 90 va ser la qualitat, en l’actualitat el princupal elemet de competitivitat empresarial es la Innovació. La innoavció a les empreses ha de començar pel concepte d’aportar valor real als destinataris dels productes i serveis de l’empresa, requereix de compromís intern i de persones i professionals capaços de fer sempre coses noves adapatant-se las canvis de l’entorn, i ha de permetre molta velocitat en l’oferta de nous productes i serveis, pel que és fonamental la col·laboració transversal dins i fora de l’empresa. En un futur immediat sembla que la sostenibilitat serà l’element diferenciador clau, com ho comencen a entreveure l’interès per l’eficiència, els recursos renovables i el medi ambient.

P1100994 P1110003

Per la seva banda, la xerrada inaugural pels alumnes de Graus d’Enginyeries Industrials ha anat a càrrec del Dr. Carles Rubio, responsable de l’Àmbit Escoles de la zona nord de la inspectoria Maria Auxiliadora dels Salesians, i antic director de l’EUSS. El títol de la mateixa ha estat “Ah, però es pot ser feliç?” i ha consistit en un recorregut de com veuen la felicitat des de diferents disciplines del món acadèmic, com ara la psicologia, la ciència, la filosofia. Aquestes xerrades són un complement perfecte a l’assignatura d’Antropologia dels alumnes de 1r curs dels graus d’enginyeries industrials.

P1100900

P1100917

P1100938