Experiment al Sincrotró ALBA sobre molècules de {Cr10} sobre superfícies

Dels dies 23 al 30 d’abril la investigadora de l’EUSS E. Bartolomé va participar en un experiment a la línia BOREAS del Sincrotró ALBA (Barcelona). L’objectiu era estudiar el comportament magnètic d’unes noves molècules en forma de roda, formades per deu àtoms de crom, {Cr10}, evaporades in situ sobre diferents superfícies cristal·lines. L’experiment va ser possible gràcies al treball en equip dels investigadors de l’EUSS, la Universitat de Pàdua (Itàlia), el ICN2 (Barcelona), el Instituto de Ciencia de Materiales de Aragón (ICMA-CSIC), el Centro Universitario de Defensa de Zaragoza i el personal d’ALBA.
43_Experimento_ALBA_Cr10-2

Participants en l’experiment, d’esquerra a dreta: Mirco Pinaghel, Francesco Sedona, Fernando Bartolomé, Elena Bartolomé, Julia Herrero-Albillos, Aitor Mugarza, Masoud Seyyed Fakhrabadi, Ludovica Ferrari.