Entrevista amb la Maria Llorca, enginyera electrònica industrial i automàtica a More Than Simulators

Obrim les entrevistes de l’#OPENCIRCUIT Alumni Experiences de 2021 coneixent la Maria Llorca, qui va estudiar Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a l’EUSS i actualment és Project Manager a More Than Simulators, empresa especialitzada en simulacions mèdiques.

Quines habilitats ha de tenir un PMO Manager?

La Maria destaca entre les principals habilitats que ha de tenir un Project Manager, perquè són les que a ella li han servit més en la seva activitat professional, «lideratge d’equips, perquè un projecte el componen moltes persones; la visió global i estratègica, perquè els objectius del projecte han d’anar alineats amb els de l’entitat; i la disciplina i el mètode, perquè al final un projecte sempre s’enquadra dins un abast, un temps i un cost, i el Project Manager és la figura encarregada que això es compleixi».

Què fa More Than Simulators?

Aquesta enginyera electrònica industrial i automàtica forma part de l’empresa More Than Simulators, especialitzada en el sector sanitari. «Ajudem entitats sanitàries i educatives a crear i desenvolupar els seus centres de simulació o hospitals simulats», indica. «Són espais educatius que imiten entorns clínics reals, en què el personal sanitari pot entrenar-se i formar les seves competències tècniques o no tècniques, habilitats individuals o d’equip, en un entorn segur i controlat per a ells i per al pacient».

Quines són les seves tasques?

Pel que fa a les seves tasques professionals, la Maria Llorca explica que «coordino el desenvolupament i la gestió dels equips que intervenen en aquests projectes, des de les parts interessades del client, passant per l’execució de les tasques i la gestió dels equips de camp, fins al tancament i el lliurament del projecte. Això sí, sempre tenint en compte que s’acompleixi la màxima del Project Manager: abast, temps i cost».

Com va sorgir la idea de posar en marxa el projecte

La Maria és fundadora de More Than Simulators, i ens explica com se li va ocórrer la iniciativa. «La meva família està molt relacionada amb el sector sanitari, tot i que la meva trajectòria professional sempre ha estat més vinculada al món tecnològic i l’enginyeria. Durant la meva formació en el Màster de Project Management, vaig notar que, en el sector de la seguretat del pacient, un coneixement tècnic, lligat a una metodologia de gestió de projectes sòlida podia aportar un factor diferencial i donava un valor afegit al client».

Tenint en compte la bona acceptació per part del mercat, «va ser una aposta encertada. En aquest moment, som líders del mercat a Portugal, i a la península estem treballant amb els principals grups hospitalaris, públics i privats, i amb la major part de les universitats».

Com els ha afectat la pandèmia de Covid-19

La pandèmia de Covid-19 està afectant tots els sectors econòmics a tot el món, i també ha afectat More Than Simulators. Ara bé, «tenim la sort que som una empresa amb una forta base tecnològica, que ha apostat des del principi per eines de productivitat digital, i això ha facilitat molt aquesta adaptació, molt més que les empreses més tradicionals».

Records de l’etapa a l’EUSS

Respecte a la seva etapa d’estudiant a l’EUSS, «la recordo amb molt d’afecte. Si hagués de triar dues paraules per descriure-la, serien proximitat i família. Vaig passar moltes hores en aquells passadissos, a la cafeteria, les aules, amb els professors… El que em va marcar, però, i ho continuo recordant, va ser la proximitat de tot l’equip docent. Sempre estaven disposats a ajudar-te, a resoldre qualsevol pregunta que tinguessis, amb tutories o fins i tot a darrera hora, per tal que sempre poguessis treure el millor de tu mateixa».

A més del bon ambient i el suport del professorat, la Maria Llorca destaca un valor molt important per a la carrera professional d’una enginyera: «Ens inculcaven constantment que l’enginyer ha d’estar contínuament en formació, i a més t’ajudaven a desenvolupar les ganes d’aprendre i la disciplina per continuar formant-te. Crec que han estat imprescindibles en la meva carrera professional aquestes ganes de sempre buscar una millor solució i créixer professionalment».

L’enginyeria electrònica com a sortida professional

La Maria té molt clar que l’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica és una bona tria com a sortida professional. «La formació i eines rebudes a l’EUSS durant la carrera m’han permès trobar amb facilitat un espai en el mercat laboral. A partir de la meva experiència, recomano aquesta sortida professional no només a qui vulgui desenvolupar funcions purament tècniques, sinó a qui li interessin els comandaments intermedis i llocs directius, on una formació de base tecnològica enginyera i d’una institució com l’EUSS està molt valorada», conclou.