Entrevista a Leonardo Calles, Alumni del Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Shift Manager a Amazon Logistics

A l’#OPENCIRCUIT Alumni Experiences presentem l’experiència de Leonardo Calles després del seu pas per l’EUSS. Graduat en Enginyeria en Organització Industrial, en Leonardo va col·laborar com a becari de Gestió Acadèmica mentre estudiava i, després de passar per Decathlon, actualment treballa com a Shift Manager a Amazon Logistics.

En què consisteix la teva feina a Amazon?

Ara mateix em dedico a fer de Shift Manager per Amazon. El treball consisteix a liderar una estació logística, gestionar-la i garantir que els nostres clients rebin els seus paquets en la data que els hem promès. Això consisteix en un treball ardu de monitorar les més de 100 rutes que hi ha a Barcelona gestionant-se actualment. De la mateixa manera, gestiono els retorns.

Una cosa molt important quan treballes en l’àmbit de l’enginyeria és analitzar totes aquestes dades i aconseguir millorar els nostres processos. És a dir, treballar aspectes com ara millorar el nostre percentatge de lliurament, aconseguir que l’experiència del client sigui més satisfactòria o rebaixar les possibles reclamacions.

Per què vas triar l’EUSS?

Jo sóc de Veneçuela, vaig començar la meva carrera allà. Estava buscant traslladar-me a Espanya i tenia un gran ventall d’opcions per a triar, però la veritat és que em va agradar molt el context en el qual l’EUSS explicava la carrera d’Organització Industrial i vaig valorar molt les facilitats que donava per a algú que, com en el meu cas, anava a treballar i estudiar al mateix temps. A més, amb la Gestió Acadèmica el tracte va ser molt bo i tot va sortir molt fluid. Tots aquests factors van fer que triés l’EUSS com la meva opció preferent. I, a més, la ubicació a Barcelona és molt bona.

Com va sorgir l’oportunitat de treballar a Amazon?

Estava buscant un nou creixement personal. Prèviament treballava en el departament d’Importació de Decathlon, però m’interessava molt Amazon com a empresa i vaig tenir l’oportunitat de participar en un procés de selecció, després del qual em van oferir el lloc de Shift Manager en un equip de logística.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?

La meva feina consisteix a aconseguir solucions en un temps bastant limitat, però tenir aquesta capacitat, aquest ‘do’, és or avui dia. I m’agrada un munt.

Com va ser l’experiència de treballar en logística durant la pandèmia?

Un mai està preparat fins que arriba el moment. La veritat és que recomano molt fer pràctiques a la universitat, i crec que els projectes que et posen en la universitat també poden ser una bona manera de posar-te en pràctica.

Quins records, guardes de l’EUSS?

Em va sorprendre molt la proximitat dels professors en comparació amb altres universitats de Barcelona. El seu tracte és diferent: hi ha molta disponibilitat per a ajudar-te dins i fora de classe. Jo era dels que pregunta molt a classe i mai em vaig sentir malament per això. També guardo un molt bon record dels meus companys.

Com va ser la teva etapa com a becari a Gestió Acadèmica?

La veritat és que la meva experiència amb la Sara, la Yolanda i la resta de l’equip de Gestió Acadèmica, des del primer dia, va ser molt bona. En el meu cas, vaig haver de fer transferència d’universitat, la qual cosa requereix passar per Gestió Acadèmica i omplir bastant paperassa, però em va sorprendre molt la seva organització.

Estàs satisfet amb l’elecció?

Sens dubte, em sento com peix a l’aigua amb el que he estudiat. Estic content amb la decisió que vaig prendre i crec que, a nivell laboral, l’enginyeria en Organització Industrial t’obre moltes portes. Tens moltes possibilitats on triar. Jo m’he especialitzat en logística i tenir aquest títol t’obre portes per al creixement: no sols per a ser un operari dins d’un magatzem, sinó per a poder créixer dins de l’empresa.