Jordi Cruz fa una xerrada a la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra

El passat divendres 16 de febrer, en Jordi Cruz professor de química, física i enginyeria mediambiental de l’EUSS va donar una xerrada a la divisió de Policia Científica dels Mossos d’Esquadra. La xerrada duia per títol: “Chemometrics in forensic science: approaches and applications” i es va fer èmfasi a com aplicar Near Infrared Spectroscopy per a la detecció ràpida del tipus de droga decomisada a partir de mètodes de classificació així com determinar la concentració de droga en el producte decomisat. 

El Dr. Jordi Cruz col·laborarà amb el cos de Mossos d’Esquadra per la validació d’un mètode de classificació entre cannabis i cannàbis amb finalitats terapèutiques així com amb la quantificació de THC i CBD de les mostres. 

Això permetrà millorar l’eficiència del laboratori a l’hora de peritar incautacións per al procés judicial, així com disminuir el temps d’espera des del moment de l’incautació fins al moment de l’anàlisi pel peritatge.