Col·laboració amb el programa Let’s Go Engineering

El divendres 8 de març de 2024, 50 infants de 5è de primària, de l’escola Antoni Tàpies de Sant Boi, en el marc del programa Let’s go Engineering by Schneider Electric van realitzar una jornada durant el matí a l’EUSS.

El programa Let’s go Engineering, on hi participa la enginyera mecànica Mariona Martí (ex-estudiant EUSS), té com objectius trencar estereotips, especialment per les noies, i despertar l’interès per la enginyeria. Principis compartits i promoguts per l’EUSS. Per facilitar l’organització de la jornada es van fer 3 grups d’uns 16-18 alumnes que van estar acompanyats durant totes les activitats per mestres del seu centre i personal d’Schneider Electric en el seu paper de mentores.

Durant la jornada les noies i els nois van poder gaudir de tres ambients diferents dins de l’EUSS. Van conèixer el projecte de l’EUSS MotorSport de la mà dels propis estudiants membres de l’equip despertant un interès sobre com funciona un cotxe, el color intern de les peces, etc.

També van visitar les instal·lacions, on roman com a exposició permanent de joves ciències sobre “Les dones i la ciència” en commemoració al 11 de Febrer i els laboratoris on van poder veure en funcionament d’un braç robòtic.

Els estudiants, finalment, van gaudir, sota la supervisió de l’equip de personal de l’EUSS, de fer de científiques i científics amb la realització d’experiments on van adquirir coneixement sobre materials hidrofòbic, la llei de la palanca (creació d’estudiants EUSS el cinquè simpòsium I2E2), el principi d’Arquímedes i les il·lusions òptiques, entre altres.

El grup de Recerca va rebre la col·laboració també de l’equip d’impressió 3D, que van produir algunes de les peces necessaris per poder desenvolupar les activitats proposades, així com un clauer EUSS MotorSport que va ser un detall lliurat a tot l’alumnat participant.

Va ser una experiència plena d’emocions i on es van despertar les ganes dels infants per fer-se preguntes i descobrir respostes.