Publicació d’un article del Jordi Cruz en la revista Applied Spectroscopy

El Dr. Jordi Cruz ha publicat un article titulat: Differentiating Structurally Similar Fentanyl Analogs by Comparing Density Functional Theory (DFT) Calculations and Surface-Enhanced Raman Spectroscopy (SERS) Results. En aquest treball els autors presenten els resultats d’aplicació de la tècnica d’espectroscòpia Raman que permet distingir els anàlegs del fentanil. La detecció d’aquesta substància és rellevant ja que es troba present en un ampli nombre de drogues il·legals i ha estat tipificada com a la principal causa de mort per sobredosi a Estats Units.

L’estudi es centra en el 4-FIBF, el CPrF i els anàlegs del fentanil estructuralment similars mitjançant càlculs de la teoria funcional de la densitat. Els resultats DFT obtinguts d’aquest projecte van permetre l’assignació de bandes espectrals. Els anàlegs del fentanil estructuralment similars mostren diferències importants en els seus espectres, i s’han diferenciat visualment entre si tant teòrica com experimentalment.