“Dimecres de la Ciència” dedicat al nou “Smart Grids Lab”

El  passat dimecres 16 de maig es va celebrar el darrer “Dimecres de la Ciència” del curs 2017-2018, que en aquest cas va estar dedicat al nou “Smart Grids Lab”. Primerament, els professors Dr. Carles Ortega i Dr. Àngel Borrell van explicar als presents el que són les Xarxes Intel·ligents, i quin són els reptes fonamentals avui dia en la gestió de les xarxes.

El nou  “Smart Grids Lab” que s’ha instal·lat recentment a l’aula AE20 de l’EUSS podrà ser utilitzat properament tant per realitzar recerca en aquest camp, com per fer pràctiques en diferents assignatures del Grau d’Electrònica Industrial i Automàtica i del nou Màster en Enginyeria Industrial especialitat Microxarxes Elèctriques Intel·ligents. Als terrats de l’EUSS s’ha muntat una instal·lació fotovoltaica experimental de 4 kW que permet diferents modes de gestió de l’energia i emmagatzematge.

Inversor de Circutor, i font d’alimentació per emular la instal·lació fotovoltaica de l’EUSS

El laboratori disposa d’emuladors solars per tal d’obtenir diferents condicions de producció d’energia fotovoltaica en diferents punts de generació per estudiar els convertidors electrònics típics per al processament d’energia provinent de fonts renovables, configurar una microxarxa i gestionar l’energia.

En acabar la visita, va tenir lloc l’última reunió del Grup de Recerca del curs, en la qual es va informar, entre altres coses, del proper muntatge d’un estudi de gravació de vídeos didàctics a l’Espai de Recerca de l’EUSS.