Publicació d’un article de la Kristina Markulin i l’Ignasi Florensa a l’International Journal of Mathematical Education in Science and Technology

La Kristina Markulin i l’Ignasi Florensa, juntament amb la Marianna Bosch, acaben de publicar un article titulat “Inquiry dynamics at the crossroads of descriptive and inferential statistics” a la revista International Journal of Mathematical Education in Science and Technology.

En aquest treball s’analitzen les dinàmiques d’indagació que es donen en la implementació de recorreguts d’estudi i investigació (REIs) en l’àmbit de l’estadística, la influència de les intervencions docents i el paper de les instàncies externes. També s’examina com evoluciona el propi coneixement estadístic en el que es desenvolupa una connexió entre l’estadística descriptiva i la inferencial. Els resultats d’aquest estudi suggereixen que els REIs poden contribuir a la autosostenibilitat del procés d’indagació en contrast amb altres enfocaments com, per exemple, l’ensenyament a través de projectes (PBL). Aquest estudi també posa de manifest la utilitat de mapes pregunta-resposta per analitzar la dinàmica del procés d’indagació en termes de connectivitat del coneixements implicats. Futures investigacions apunten a l’estudi de les condicions necessàries per generar més adidacticitat en les propostes de PBL.