Article publicat a la revista, International Journal of Mathematics Education in Science and Technology

El professor Dr. Ignasi Florensa acaba de publicar un article a la revista International Journal of Mathematics Education in Science and Technology, titulat: “Study and Research Paths in the frontier between paradigms”.

La implementació de propostes didàctiques basades en la indagació a la universitat xoca, sovint, amb moltes limitacions relacionades amb el paradigma dominant actualment: el de la visita de les obres. Una d’aquestes limitacions té el seu origen en què els plans d’estudi sovint venen caracteritzats per un conjunt de temes a estudiar i no per un grup de preguntes a estudiar.

Diferents REI analitzats i el seu encaix amb l’organització tradicional de les assignatures

L’experiència de més de quinze anys de l’equip d’investigació en el marc de la Teoria Antropològica del Didàctic implementant REIs permet dur a terme el present estudi que analitza les propostes experimentades amb l’objectiu d’identificar estratègies i dispositius que faciliten la seva integració en institucions universitàries. A més, les experiències revelen també qüestions relatives a la sostenibilitat de les propostes educatives en relació amb la qüestió inicial i els tipus de contracte que s’estableixen per a respondre-la.