Robòtica Educativa

First Lego LeagueL’EUSS va acollir el passat dissabte 25 de gener les proves eliminatòries de la Micro First Lego League, prèvies a les rondes classificatòries. L’equip “Els Serratins” de l’Institut Serrat i Bonastre amb el projecte “Les esllavissades” i l’equip“Els Roboticors”, de l’Escola Sagrat Cor de Sarrià, amb “La millor prevenció són la màxima informació”, van ser els guanyadors de les proves.

També van participar en la jornada l’equip “Els Tornobots” de l’institut Montserrat amb el projecte “Control de les cendres volcàniques” i “Els Radioactives Cookies” de l’Escola Súnion amb el projecte “Sistema de protecció davant de catàstrofes naturals”, les dues escoles del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

D’altra banda, es va celebrar la vuitena edició de la First Lego League Barcelona, el cap de setmana del 15 i 16 de febrer als Salesians d’Horta, sota el lema Nature’s Fury. En aquesta ocasió, l’objectiu era que els participants desenvolupessin i descobrissin sistemes d’actuació davant de diferents tipus de desastres naturals.

Els equips participants, un total de 55, van dissenyar robots que funcionen com eines de pronòstic i prevenció de tempestes, terratrèmols i tsunamis. Els premiats tindran l’oportunitat de participar a la Gran Final estatal, que aquest anys es celebra també en Barcelona, i en torneigs internacionals com el World Festival de St. Louis (EUA) o el Open European Championship (Pamplona), on participaran estudiants de diversos països. La competició va reunir prop de 2.000 persones durant tot el cap de setmana.