L’EUSS participa en un Workshop de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB)

La Dra. Elena Bartolomé, membre del grup de recerca de l’EUSS, va poder participar recentment en un Workshop organitzat pel la Dra. T. Puig del Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) sobre “Física de vòrtex en capes primes superconductores nanoestructurades: efecte de les tensions locals”.

Varen estar convidats al Workshop cinc especialistes mundials en aquesta qüestió, els Drs. K. Matsumoto, Y. Yoshida, S. Awaji (Japó), E. Silva (U. Roma) i G. Deutscher (Israel). Gràcies al reduït format de la trobada, els participants van poder discutir a fons amb ells qüestions fonamentals no resoltes sobre aquest tema, i varen sorgir noves i suggerents idees.

FOTO_RECERCA_2Per la seva banda, el professor Xavier Gallardo ja és doctor des del passat divendres 4 de desembre amb la qualificació d’Excel·lent, després de defensar la seva tesi doctoral “Inteligencia competitiva para la innovación en PyMEs. Identificación de factores clave”, al campus sud de la UPC.

La seva tesi doctoral està emmarcada dins del programa de doctorat: Projectes d’Innovació Tecnològica en l’Enginyeria de Producte i Procés, i ha estat dirigida i co-dirigida pels doctors Joaquim Lloveras i Eva Ortoll, respectivament.

FOTO_RECERCAUn altre professor de l’EUSS, el Dr. Jordi Cruz, acaba de ser guardonat amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la UAB per la seva tesi titulada: “Desenvolupament de noves metodologies d’espectroscòpia NIR en aplicacions industrials. Estudi i aplicació de tècniques d’imatge química (NIR-CI)”, en el camp de la química analítica.

El Dr. Cruz va rebre el premi en un acte celebrat el 19 de Novembre a la Casa de la Convalescència.