L’energia elèctrica: estalvi i consum

El passat dijous dia 2 de març, els alumnes de l’EUSS,  de les assignatures de Domòtica i d’Oficina Tècnica i Gestió de Projectes (OTGP) junt amb el professor Llorenç Servera, van fer una visita a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i en concret al grup de recerca en fotònica per conèixer de primera mà, un projecte de recerca relacionat amb l’estalvi i consum eficient de l’energia elèctrica.

domo

Equip d’investigadors que han desenvolupat el dispositiu: Sergi Hernández, Adrià Huguet i Blas Garrido.

El Sr. Blas Garrido, catedràtic del Departament d’Enginyeries de la Universitat de Barcelona i líder del projecte, va explicar que el projecte, anomenat FLEXILIGHT-UB, pot reproduir qualsevol espectre de manera precisa en el rang visible gràcies a la programació de microcontroladors que interactuen amb el conjunt de sensors del dispositiu.

domo1

 

Tot el sistema de leds i sensors està integrat a la làmpada, i depenent del programa o de la lectura del sensor, el sistema d’il·luminació pot actuar per disminuir el consum d’energia.

Aprofitant la visita els alumnes també van conèixer el laboratori de nanoelectrònica aplicada, on van observar com es pot aplicar la nanotecnologia per la fabricació de sensors.