EUSS MotorSport: disseny i construcció d’un monoplaça i repercussió als mitjans

El passat 26 de juliol es va fer a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona la presentació de l’EUSS MotorSport. Posteriorment, el 25 d’agost, l’equip d’estudiants va participar en la competició internacional Formula Student, que es va celebrar al Circuit de Catalunya del 21 al 26 d’agost, superant totes les verificacions tècniques del vehicle a les proves. Va ser tot un èxit tenint en compte que només un 10% dels equips ho aconsegueix el primer any. Podeu veure els resultats de la competició.

L’equip EUSS MotorSport l’integren uns trenta alumnes de diferents edats de les especialitats de Mecànica, Elèctrica, Electrònica i Organització Industrial; encapçalat pel Team Leader, Roger Amat, i supervisats pel professor de l’EUSS Ignasi Florensa. El projecte consisteix en què els mateixos estudiants d’enginyeria siguin els que dissenyin, d’acord amb totes les especificacions tècniques i normatives, un vehicle tipus fórmula, que després ells mateixos construeixen per finalment participar en la competició universitària internacional, on es valoraran tant aspectes tècnics com de conducció.

El grup d’estudiants va quedar molt content per la classificació obtinguda ja que, per exemple, a la Business Plan Presentationvan aconseguir el 8è lloc de 19 equips espanyols i el 55è en la classificació general, segons manisfestacions pròpies de l’equip via Instagram. Això es va traduir en una gran motivació per continuar amb la resta de proves.

Després de la presentació de l’equip i la seva participació en la competició al Circuit de Catalunya, es va continuar treballant de valent. Des de l’EUSS, i dins de la setmana presemestral d’activitats d’inici de curs, els alumnes nous van poder conèixer l’equip, el cotxe i els seus integrants. A més, la televisió de Barcelona Betevé es va interessar en el projecte i, el passat dimecres 12 de setembre, se’ls hi va fer un petit reportatge al pati de l’EUSS. També ha aparegut el seu projecte a altres mitjans com El EconomistaSalesians Maria Auxiliadora o a l’Empordà digital.

L’última aparició, en aquest cas en l’àmbit radiofònic, va ser el passat 25 de setembre a Ràdio Sant Boi. En Roger Amat, Team Leaderfins al moment del grup, va ser entrevistat dins de l’espai “L’Entrevista” del magazín “La República Santboiana”. Va estar acompanyat per en Joan Ramon Molero, Responsable de Promoció i Comunicació de l’EUSS. En Roger va poder explicar a tots els oients l’acció pedagògica i d’enginyeria que comporta dissenyar un cotxe de competició, en què consisteix la feina que hi ha darrere per poder aconseguir participar en la competició de Formula Student Spain, com s’organitzen els membres de l’equip, què es necessita, quins són els requisits i quines són les pretensions i millores del cotxe de competició.

Els futurs enginyers van començar de zero, amb objectius clars, treballant en equip, fent pinya, dissenyant un monoplaça que requereix molta organització i d’uns departaments que han interactuat entre ells per aconseguir el projecte, i amb la cerca de patrocinadors que donin suport i empenta a l’equip. De la mateixa manera, ha estat clau el compliment d’unes normes estrictes i passar per davant d’un jurat molt exigent. Us convidem a escoltar l’entrevista on trobareu moltes respostes.

“La part més excitant: l’escrutini tècnic i la competició” (Roger Amat).