L’EUSS estrena el grau en Enginyeria d’Automoció per contribuir a impulsar el sector

  • L’objectiu és formar professionals que liderin el salt tecnològic que necessita una indústria estratègica per a la nostra economia.
  • Els graduats i graduades seran capaços d’operar a tota la cadena de valor, especialment en els àmbits de disseny, desenvolupament, fabricació i logística de distribució.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) estrena grau en Enginyeria d’Automoció amb l’objectiu de formar professionals capaços de liderar el salt tecnològic que el sector requereix per mantenir la seva importància en l’economia del país.

El govern espanyol ha anunciat el “Pla d’Impuls a la cadena de valor de la Indústria de l’Automoció, cap a una mobilitat Sostenible i Connectada”, que inclou una vintena de mesures, amb un pressupost de 3.750 milions d’euros, per esmorteir les conseqüències de la crisi sanitària i estimular la modernització del sector.

Per dur a terme la transició cap a una indústria automotriu adaptada a les exigències de connectivitat i respecte al medi ambient, seran necessaris professionals qualificats. El grau en Enginyeria d’Automoció que l’EUSS posa en marxa per al curs 2020-2021 formarà enginyers i enginyeres que contribuiran a millorar la competitivitat de les empreses, amb una visió integral i holística.

Els nous estudis proporcionen competències fonamentals en enginyeria mecànica, i especialitzades en automoció, complementades amb l’enginyeria electrònica, l’energètica i en organització industrial.

Els graduats i graduades tindran capacitat per operar en tota la cadena de valor, especialment en els àmbits de disseny, desenvolupament, fabricació i logística de distribució. Disposaran de les aptituds i coneixements per treballar tant en grans fabricants com en la indústria auxiliar associada.

Entre els principals atractius del nou grau, es troba la preparació per afrontar amb èxit els principals reptes de futur del sector: la digitalització o Indústria 4.0, i la consolidació dels vehicles propulsats per fonts d’energia alternatives, el vehicle autònom i el connectat.

Com la resta d’estudis que ofereix l’EUSS, el grau en Enginyeria d’Automoció s’emmarca en l’estil Engineering by doing, que es fonamenta en l’aprenentatge basat en competències i actiu, amb el desenvolupament de projectes integrats en equip i pràctiques d’empresa.

Per ampliar la informació sobre l’oferta formativa i conèixer les seves instal·lacions, l’EUSS ha programat una jornada de portes obertes presencial per al 15 de juliol, de 18 a 21 hores.

Per a més informació del grau en Enginyeria d’Automoció:
https://www.euss.cat/ca/graus-i-postgraus/graus/grau-en-enginyeria-dautomocio