L’EUSS recupera l’activitat presencial amb una jornada de portes obertes el 15 de juliol

  • L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià prepara el curs 2020-2021 amb la previsió que l’activitat docent sigui semipresencial.
  • El Pla de contingència del centre estableix mesures d’higiene, desinfecció, protecció i distanciament físic necessàries per evitar cadenes de contagi.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) comença a recuperar l’activitat presencial amb la convocatòria d’una jornada de portes obertes el dimecres 15 de juliol, de 18 a 21 hores.

Després d’haver hagut d’organitzar totes les sessions informatives de graus i postgraus de manera virtual, aquesta serà l’oportunitat perquè els i les estudiants interessats en l’oferta de graus d’enginyeria puguin conèixer les instal·lacions de forma física.

La dinàmica serà la mateixa que en les jornades de portes obertes habituals, excepte per l’adopció de les mesures de prevenció sanitària, com l’ús obligatori de mascareta i el manteniment de la distància de seguretat. Les visites als laboratoris i a la resta d’instal·lacions es faran en grups reduïts, en què també participaran alumnes actuals de l’EUSS.

La jornada s’iniciarà amb el recorregut per l’edifici, i a les 19.30 h començarà la sessió informativa sobre l’oferta de titulacions de grau, conduïda per membres de l’equip directiu. Les aules s’aniran omplint en funció de l’assistència, mantenint sempre les distàncies.

Per participar-hi, cal fer la inscripció prèvia a través del formulari habilitat a la web de l’EUSS.

Pla de contingència de prevenció sanitària

El centre està treballant des de mitjans de juny amb un Pla de contingència que estableix totes les mesures d’higiene, desinfecció, protecció i distanciament físic necessàries per evitar cadenes de contagi i per garantir la docència presencial el curs vinent.

En funció de la situació de la pandèmia, l’EUSS planteja tres possibles escenaris:

  • No presencial: totes les activitats educatives es desenvoluparien en línia, tal com s’ha estat fent des del març.
  • Semipresencial: una part de la docència seria en línia i l’altra, presencial.
  • Presencial: tota la docència es duria a terme de forma presencial.

En aquests moments, es treballa amb la planificació semipresencial, que obliga a reduir l’aforament de les aules i laboratoris per complir amb les ràtios permeses.

Les classes seran presencials sempre que el nombre d’estudiants i l’espai assignat permetin mantenir les ràtios. Quan aquestes se superin en assignatures de 3 crèdits, el grup es dividirà en dues parts, de manera que, en torns setmanals, s’alternarà l’activitat en línia amb la presencial.

En les assignatures de més crèdits, les classes teòriques s’impartiran a través d’internet, mentre que les pràctiques/problemes es faran de forma presencial, però dividint cada grup en dues parts, que s’alternaran setmanalment.

En previsió que aquest sigui l’escenari més probable, l’EUSS ha compactat les classes de pràctiques/problemes en pocs dies per evitar desplaçaments innecessaris. També ha previst posar a disposició de l’alumnat una àmplia oferta d’espais de lliure accés, dins del mateix edifici, per seguir les classes en línia.