El vicepresident mundial d’ABB visita l’Aula ABB de l’EUSS

El passat 27 de febrer ens va visitar una representació d’ABB amb Christoph Winterhalter com a vicepresident del grup ABB. La visita tenia com a motiu comprovar com l’aula ABB està adaptada a les últimes tecnologies en automatització industrial i robòtica i incrementar encara més la col·laboració entre ABB i l’EUSS.P1090761

La col·laboració entre ABB i l’EUSS funciona des de fa 4 anys i ens ha permès tenir un laboratori especialitzat en les últimes tecnologies en els camps de l’automatització industrial, robòtica, domòtica i drives. Aixó ens ha facilitat poder donar una formació d’alta qualitat als nostres alumnes de Graus en Enginyeria en les especialitats d’Electrònica Industrial i Automàtica i d’Electricitat.
_M4A3287
Actualment passen una mitjana de 100 alumnes cada setmana pel laboratori distribuïts en diverses assignatures entre les quals destaquen Automatització Industrial, Comunicacions Industrials i Sistemes Robotitzats.
_M4A3293
Actualment la dotació del laboratori és principalment de 15 PLCs amb busos de comunicació Profinet i Ethercat amb comunicació via Ethernet entre ells, Scada Visu, 15 terminals d’operadors, 2 robots IRB 120 amb comunicació Ethernet i Profinet, relès i PLCs de seguretat industrial, 3 càmeres de visió artificial amb comunicació Ethernet, 2 servomotors, cèl·lula de fabricació flexible, maqueta de dipòsits, maqueta d’ascensor i 12 maquetes de transportador.
_M4A3280
Està previst en el futur disposar d’un Scada més potent i potenciar les àrees de robòtica industrial, visió artificial i seguretat industrial, introduint una nova assignatura: Robòtica Avançada”