Presentació oficial del Glowing Tech, un projecte d’emprenedoria fet per alumnes de l’EUSS

El passat dimecres 20 de maig, les alumnes Anna Batlle Rovira (del grau d’enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica, i actualment fent una mobilitat a Glyndwr, Wales) i Claudia Pedrerol Sánchez (del grau d’enginyeria en Organització Industrial) amb el recolzament del professor Dr. Llorenç Servera van presentar una proposta de projecte empresarial a EcoEmprenedorXXI, un programa de creació i acceleració d’empreses en l’àmbit de les tecnologies netes. També tenen previst presentar la part biomèdica al programa Caixa Impulse.

La idea de negoci de Glowing Tech es basa en proporcionar solucions tecnològiques per a sistemes basats en l’Internet of Things (IoT), així com per a sistemes de comunicació màquina-màquina. L’empresa vol oferir un conjunt de dispositius autònoms amb capacitat per detectar i mesurar variables de l’entorn i dotats de capacitat de comunicació sense fils. Aquests mòduls estan en fase de prototip i els sistemes de comunicació entre mòduls estan basats en l’estàndard ZigBee i NFC.

FOTO_RECERCALa novetat dels seus sistemes és que no necessiten fonts externes d’energia elèctrica ni dispositius com piles o bateries. El programari permet la gestió automàtica de l’operativa i l’energia s’obté a partir de les energies residuals del medi. El sistema d’emmagatzematge d’energia està incorporat en el propi circuit imprès en forma d’supercondensador format per les capes internes del propi circuit imprès que conté la resta de components electrònics.

El model de negoci de Glowing Tech es basa en el disseny i comercialització de petits dispositius portables i autònoms. S’hauran de crear aliances amb els components de la nova cadena de valor del IoT i amb fabricants industrials. L’estructura de costos que suporta el model de negoci consta de 3 elements clau: manteniment dels mòduls sensors (SNW), cost de la producció i venda.

S’han dissenyat un conjunt de dispositius per als tres sectors principals: Salut i benestar, Esport i Smart Cities. Tenen ja un primer nivell de prototip. Han elaborat el pla de màrqueting, i les properes fites: aconseguir finançament per realitzar els prototips de segon nivell, proves de camp i completar el pla d’empresa, per posteriorment crear la pàgina web de l’empresa i completar els tràmits administratius per donar d’alta la societat (SL).