L’EUSS s’apropa a la societat a través dels mitjans de comunicació

L’EUSS s’obre pas dins de la societat a través de diferents aparicions en els mitjans de comunicació, i a gràcies a actes creats des del centre docent per tal de conèixer la seva tasca educativa.

Un d’aquests actes és una nova edició del Mercat de Tecnologia, celebrat el passat dimecres 29 d’abril. A la inauguració i benvinguda a les 10 escoles i 200 participants (entre alumnes expositors i visitants, i els seus professors acompanyants) van adreçar-los unes paraules el Dr. Andreu Moreno, director de l’EUSS; i la Sra. Rosa Maria Baiges, consellera d’Educació del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Foto_MdTA continuació el Sr. Adrián Garcia, responsable d’Eficiència i Innovació de Caixa d’Enginyers, va fer una breu intervenció explicant com aplica la tecnologia una entitat d’estalvis.

Tot seguit va ser el torn de la ponència del Sr. Yassine Maazouz, co-fundador i director tècnic de Subtils Biomaterials, que va parlar sobre l’extrusió directa robotitzada i la seva aplicació com a eina per a la impressió tridimensional de biomaterials.

La Fira de Projectes d’enguany va tenir com a protagonistes els projectes dels alumnes de les escoles: IES Escola Intermunicipal del Penedès, Escola Pia Sarrià i Escola Santa Dorotea; així com també varem poder gaudir de les maquetes didàctiques i projectes d’alumnes de Salesians de Sarrià.

A mig matí va ser el torn de les xerrades dels professors de l’EUSS. Enguany se celebra la segona edició d’aquesta iniciativa i tenia l’objectiu de donar a conèixer experiències interessants de membres del grup de Recerca EUSS en una vessant més divulgativa per a públic de secundària i post obligatòria.

La cloenda va anar a càrrer del director de l’EUSS, el Dr. Andreu Moreno, que va agrair l’esforç de tothom per participar i alhora va convidar al proper MdT BCN pel dimecres 27 d’abril de 2016; però afegint-hi la proposta d’un repte proposat pels professors del dept. de Mecànica, Ignasi Florensa i Arkaitz Fano: el repte de l’ou volador.

Pel que fa a les aparicions en mitjans de comunicació, els enginyers Xavier Olivé i Victor Delgado, antics alumnes de l’EUSS, han estat notícia al programa Infobarris de Btv. Actualment desenvolupen la seva tasca professional a l’empresa barcelonina Natural Machines, que ha creat una impressora 3D d’aplicació alimentària i la seva arribada a l’empresa va ser fruit d’unes pràctiques on van fer els seus projectes finals de carrera.

FOTO_INFOBARRISAquesta notícia ha estat possible després de que el Sr. Emilio Sepúlveda fos un dels participants del darrer Networking Breakfast del Districte de Coneixement de Sarrià – Sant Gervasi, fet a l’EUSS i que girava al voltant de la tecnologia emergent de les impressions 3D.

Per altra banda, també hem estat presents al programa Quèquicom de Televisió de Catalunya. Un col·laborador del programa ens va demanar una petita ajuda tecnològica. Volien que els deixéssim un dels nostres robots LEGO Mindstorms NXT per enregistrar una petita part del seu programa sobre els gats.

FOTO_BIGOTISEls alumnes de l’EUSS, Maria i Pere, monitors de casals tecnològics i també d’àrbitres de la FLL BCN, van ser els encarregats de programar i fer el disseny mecànic segons les necessitats indicades des del programa, i per això el seu nom “Bigotis”. Volien reproduir la funció d’aquesta part del cos del gat amb un robot, per veure el seu funcionament.