Visita a la Central Hidroelèctrica de Flix

El passat dijous 14 de febrer els alumnes del grau en enginyeria elèctrica i alguns professors van visitar la Central Hidroelèctrica de Flix.

Els tècnics d’Endesa els van explicar amb molt de detall les parts de la central i les seves característiques del funcionament. És una visita molt agraïda per poder veure i distingir tots els equipaments d’aquestes tipologies de centrals, emmarcades en la categoria de règim especial o energies renovables.

Un resum de les característiques d’aquesta central és que es tracta d’una central d’aigua fluent a on capta l’aigua d’una presa de gravetat, a peu del poble de Flix i es canalitza cap a la central. La presa deixa sortir un cabal mínim ecològic del riu Ebre. El cabal que hi passa per la central és de 4 Hm3/s (400 m3/s) i genera una potència d’uns 42 MW (4 generadors de 10,55 MW). La turbina és de tipus Kaplan que gira a 125 rpm. La longitud de la presa és d’uns 400 m i alçada de 15,5 m a una cota de 41 m sobre el nivell del mar, i el salt brut màxim de la central és de 12,1 m. També va ser molt interessant veure com un dels tècnics va mostrar la maniobra d’obrir/tancar comportes de la presa.