Campanya de donació amb ràdio Flaixbac en directe i visites al Centre de Control d’Endesa i AMES-Barcelona

El passat dijous 9 de maig de 2019, a la tarda, es va celebrar una nova jornada plena d’activitats i esdeveniments que van omplir l’EUSS amb propostes diferents del dia a dia d’un centre universitari d’enginyeria. D’una banda, l’EUSS un cop més va participar en la campanya “Vine a donar sang”, arribant a la seva 10a edició. En aquesta ocasió, la sessió es va tornar a desenvolupar, com ja és habitual, al Laboratori de Mecànica AE01 de l’EUSS. L’horari va ser a la tarda de 16.30 a 20 h i es va assolir una xifra aproximada de 25 donants.

Però la tarda va continuar amb més sorpreses, com per exemple un programa de ràdio en directe des del pati de l’escola. Va ser la quarta vegada que el Feedbac de Ràdio Flaixbac s’emetia des de l’EUSS. Tres hores de ràdio en directe, des de les 17 h fins a les 20 h de la tarda, amb l’Albert Planadevall i la Mireia Cros al capdavant d’aquesta proposta de ràdio-fórmula amb petició de música a la carta i la possibilitat de dedicatòria. També va actuar en directe en Salva Racero, antic cantant dels Lax’n’Busto.

Per finalitzar la jornada, a les 19 h de la tarda es va celebrar una nova sessió informativa dels graus que s’imparteixen a l’EUSS. 

Respecte a les activitats acadèmiques fora de la universitat, els alumnes de 3r del Grau d’Enginyeria Elèctrica van visitar les instal·lacions de l’edifici d’Endesa del carrer Vilanova, seu principal de la companyia. En concret, van poder gaudir del Centre de Control, on es gestiona el subministrament, la correcta qualitat i flux de potència (en instal·lacions d’AT, en MT i en BT) de tota la xarxa de l’àrea d’influència d’Endesa.

Després van poder conèixer la subestació integrada en el pati interior de l’edifici, en edificació interior en consonància amb la seva arquitectura. La subestació disposa de diversos transformadors de potència de valors de 60 MVA, de grans dimensions. També van fer una visita a les sales dels interruptors automàtics i les galeries que donen sortida al tramat de centres de transformació de gran part de districtes propers a la ciutat de Barcelona, en tensions d’utilització de 25 kV i 11 kV. Agrair un cop més al personal tècnic que van atendre a la visita i que contribueixen en la formació dels nostres enginyers i enginyeres.

De la mateixa manera, el passat dijous 25 d’abril, nou alumnes de l’assignatura Control de Qualitat, acompanyats dels professors August Corrons i Joan Ramon Molero, van visitar l’empresa AMES-Barcelona, situada a Sant Vicenç dels Horts.

En Rodolfo Sánchez, Lean Manufacturing Manager de l’empresa i també professor de l’EUSS, conjuntament amb l’enginyera Laura García, van presentar AMES i el procés de sinterització que empren en els processos de fabricació de les peces que produeixen. A continuació, van fer una visita guiada per la fàbrica, entrant al detall dels diferents processos utilitzats, així com de les tècniques de control i inspecció que en garanteixen la qualitat de la producció. El recorregut va acabar amb un torn obert de preguntes sobre aspectes tècnics de la fàbrica i sobre la mateixa estructura organitzativa de l’empresa. Aquesta, igual que totes les visites a empreses que es duen a terme des de l’EUSS, són una magnífica oportunitat perquè els alumnes puguin entrar en contacte directe amb el món professional i veure-hi de primera mà l’aplicació real del que s’explica a classe.