El Dr. Jaime López, professor del Departament de Formació Bàsica, s’ha quedat a casa

Seguim amb la secció: #joemquedoacasa

Descobreix com el personal de l’EUSS s’ha adaptat a la docència virtual i al teletreball. Avui parlem amb el Dr. Jaime López, professor del departament de formació bàsica.

– Quines assignatures imparteixes?

Aquest segon semestre compartia tres assignatures amb grandíssims companys. Impartia “Física Elèctrica” ​​de primer, “Fonaments de l’Enginyeria Tèrmica i de Fluids” de segon i a tercer “Enginyeria de Processos de Fabricació”.

– Com has adaptat les teves classes en la docència virtual? Quines eines utilitzes?

Per a les classes en línia he estat fent servir el “Google Meet”, al principi em va costar una mica, ja que a classe pots veure les reaccions dels alumnes quan explico alguna cosa, i sé perfectament quan no ho entenen. Mitjançant el “Meet” és més complicat detectar certes “coses”. De vegades tens la sensació d’estar parlant sol.

Les classes online les hem complementat generant molts recursos per a les diferents assignatures, vídeos, problemes resolts, noves presentacions….

En les tres assignatures he utilitzat una eina anomenada “notebooks” per resoldre problemes. Consisteix a anar programant la resolució del problema en el meu cas amb “Python”. Al principi a algun alumne li va costar, però en acabar la gran majoria van mostrar interès per la programació.

Aquesta situació ha estat complicada tant per als docents com per als alumnes, crec que tots dos col·lectius hem realitzat un gran esforç per adaptar-nos i ho hem aconseguit.

– Quin consell donaries als teus alumnes?

Els diria que intentessin seguir l’horari i rutines d’estudi que portaven quan teníem classes presencials. També els diria que siguin positius, aquesta situació que ens té una mica descol·locats acabarà tard o d’hora i tornarem a les aules.

– Recomana un passatemps que t’hagi ajudat durant el període de confinament (aficions que es poden fer des de casa, una sèrie, una pel·lícula, un llibre, etc.)

La cultura ja sigui amb un llibre, una pel·lícula, una sèrie…, sempre és important. Jo em desmarco amb una altra afició. Cada any per Setmana Santa em proposo un projecte de bricolatge/reforma a casa.

Per a un enginyer és important saber com funcionen les coses, és necessari provar coses, buscar solucions i experimentar. La satisfacció que sents quan arregles un petit electrodomèstic que no funciona o quan pots explicar als teus convidats que el bany el vas reformar tu mateix és indescriptible (si us plau, no comenceu pel bany, això és nivell avançat).